In ultimii ani a fost propulsat pe lista celor mai populare lichide, avand un gust dulceag si aromat.
Originar de pe teritoriul aspru si salbatic al Africii de Sud, ceaiul rosu, rooibos, a castigat din ce in ce mai multi adepti.
Creste capacitatea de concentrare si are un puternic efect anti-aging
Antioxidantii prezenti in acest ceai incetinesc procesul de imbatranire din organism si intaresc sistemul imunitar. Ei lupta impotriva radicalilor liberi care deterioreaza pielea, parul, oasele si alte organe din organism.
Are efecte benefice si asupra mentinerii abilitatilor cognitive, reducand impactul reziduurilor oxidative din caile neuronale si stimuland astfel stimuland concentrarea si atentia.
Previne cancerul
Unele studii au demonstrat o legatura intre consumul de ceai rooibos si reducerea incidentei unor forme de cancer. Tot antioxidantii sunt cei care protejeaza organismul impotriva acestei boli distrugatoare.
Previne bolile cardiovasculare
Quercetina din acest ceai are efect antiinflamator, care reduce tensiunea arteriala si anuleaza activitatea radicalilor liberi.
Mai mult, promoveaza o crestere a colesterolului colesterolul bun si inhibi dezvoltarea colesterolului rau, oferind o protectie de incredere impotriva bolilor cardiovasculare, cum suntateroscleroza, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.
Previne diabetul
Datorita aspalatinei, unul dintre cei mai rar intalniti antioxidanti, ceaiul rooibos ajuta la echilibrarea glicemiei, si implicit a imbunatatirii rezistentei la insulina si a absorbtiei glucozei in muschi si stimuleaza secretia de insulina din pancreas.
Toate aceste procese sunt cele care previn dezvoltarea diabetului de tip II.
Citeste mai multe aici.
Originar de pe teritoriul aspru si salbatic al Africii de Sud, ceaiul rosu, rooibos, a castigat din ce in ce mai multi adepti.
Creste capacitatea de concentrare si are un puternic efect anti-aging
Antioxidantii prezenti in acest ceai incetinesc procesul de imbatranire din organism si intaresc sistemul imunitar.
Ei lupta impotriva radicalilor liberi care deterioreaza pielea, parul, oasele si alte organe din organism. Are efecte benefice si asupra mentinerii abilitatilor cognitive, reducand impactul reziduurilor oxidative din caile neuronale si stimuland astfel stimuland concentrarea si atentia.
Previne cancerul Unele studii au demonstrat o legatura intre consumul de ceai rooibos si reducerea incidentei unor forme de cancer. Tot antioxidantii sunt cei care protejeaza organismul impotriva acestei boli distrugatoare.
Previne bolile cardiovasculare Quercetina din acest ceai are efect antiinflamator, care reduce tensiunea arteriala si anuleaza activitatea radicalilor liberi. Mai mult, promoveaza o crestere a colesterolului colesterolul bun si inhibi dezvoltarea colesterolului rau, oferind o protectie de incredere impotriva bolilor cardiovasculare, cum suntateroscleroza, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.
Previne diabetul Datorita aspalatinei, unul dintre cei mai rar intalniti antioxidanti, ceaiul rooibos ajuta la echilibrarea glicemiei, si implicit a imbunatatirii rezistentei la insulina si a absorbtiei glucozei in muschi si stimuleaza secretia de insulina din pancreas.
Toate aceste procese sunt cele care previn dezvoltarea diabetului de tip II.
Citeste mai multe aici. Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro