O categorie de angajați va avea salariul minim de 4.000 de lei. Cine sunt românii care beneficiază de această majorare

O categorie de angajați va avea salariul minim de 4.000 de lei
O categorie de angajați va avea salariul minim de 4.000 de lei

Salariul minim pe economie va fi majorat începând cu 1 ianuarie 2023. Iată cine sunt românii care vor primi un salariu minim de 4,000 de lei lunar, dar și ce alte măsuri au fost anunțate de Guvern.

Joi, 24 noiembrie 2022, a avut loc o ședință, unde Guvernul a anunțat că a ajuns la un acord cu Patronatele și Sindicatele având în vedere majorarea salariului minim brut pe economie. Această majorare va avea loc începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Care este categoria de angajați pentru care va crește salariul minim pe economie la 4.000 de lei, dar și ce creștere a fost stabilită pentru restul angajaților!

Citește și: Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2023! Anunțul făcut chiar de liderul PSD, Marcel Ciolacu

Ce angajați vor încasa un salariu minim pe economie de 4,000 de lei

Guvernul a anunțat că s-a decis ca salariul minim brut în plată să fie de 3.000 de lei, iar din această sumă, 200 de lei vor fi scutiți de impozit și contribuții de asigurări.

Pe lângă aceste aspecte, pentru a încuraja sectorul construcțiilor, autoritățile au luat decizia ca salariul minim să crească la 4.000 de lei în acest domeniu, iar de la data de la 1 ianuarie 2023 va avea loc majorarea.

Nicolae-Ionel Ciucă, prim-ministrul, a participat la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc la Palatul Victoria. În timpul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de creșterea salariului minim pe economie de la data de 1 ianuarie 2023.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Partenerii sociali și Guvernul au fost de acord în legătură cu majorarea salariului minim brut garantat în plată șa 3.000 de lei, din care 200 de lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări.

„Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, a

declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Citește și: Care sunt tipurile de contracte de muncă. „Nu mai există cărți de muncă. Acum cu toții avem contracte individuale de muncă”

O categorie de angajați va avea salariul minim de 4.000 de lei
O categorie de angajați va avea salariul minim de 4.000 de lei[Sursa foto: shutterstock]

Care este anunțul făcut de Guvernul României

Pe pagina de Facebook a Guvernului României se regăsește că la reuniunea de astăzi a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministru Cercetării, Inovării și Digitalizarii, Sebastian Burduja.

„La reuniunea de astăzi a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Persoanele activează în domeniul construcțiilor ar putea primi un salariu minim pe economie de 4,000 de lei, începând cu 1 ianuarie 2023. Este vorba despre salariul minim brut, care în prezent este de 3,000 de lei. Practic, în mână, persoanele care lucrează în acest domeniu primesc undeva la 2,362 de lei, iar după creșterea din 2023, angajații din construcții ar putea încasa un salariu net de 3.150

de lei.

O categorie de angajați va avea salariul minim de 4.000 de lei
O categorie de angajați va avea salariul minim de 4.000 de lei[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Creșterea salariilor pentru români. “Odată cu creşterea preţului la chirii şi energie, alimente, foarte mulţi oameni îşi fac griji dacă vor putea să plătească facturile la finalul lunii.”

 

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2023! Anunțul făcut chiar de liderul PSD, Marcel Ciolacu

BOALA cu care Andreea Marin s-a luptat. Puțini știu prin ce suferință a trecut

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies