O descoperire pe gustul multora. Cercetatorii au gasit o metoda simpla de a face ciocolata mai sanatoasa!

O descoperire pe gustul multora. Cercetatorii au gasit o metoda simpla de a face ciocolata mai sanatoasa!
O descoperire pe gustul multora. Cercetatorii au gasit o metoda simpla de a face ciocolata mai sanatoasa!

Ciocolata este recunoscuta pentru faptul ca scade nivelul de colesterol din sange, ca previne aparitia bolilor de inima si ca tine la distanta depresia, dar un grup cercetatorii de la doua universitati diferite sustin ca o pot face mai sanatoasa decat este in prezent.

Cum? Cititi in randurile de mai jos.

Cercetatorii de la Universitatea din Ghana impreuna cu oamenii de stiinta de la Universitatea Ghent din Belgia sustin ca au descoperit o modalitate prin care pot face ciocolata mai sanatoasa decat este.

Secretul consta in modificarea procesului de obtinere a ciocolatei din boabele de cacao. Astfel, pentru a amplifica si mai mult efectele ciocolatei, Emmanuel Ohene Afoakwa, de la Universitatea din Ghana, si echipa sa, au adaugat o etapa la procesul care este folosit pentru a transforma boabele de cacao in ciocolata pe care o gasesti in magazin.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

In procesul conventional de creare a ciocolatei, boabe de cacao sunt prajite pentru a forma un produs gustos de ciocolata. In perioada de prajire, boabele pierd o parte din antioxidanti (polifenoli).

Cercetatorii au depozitat pastaile de cacao inainte de procesul de fermentare si prajire, in speranta de a retine o parte din substantele nutritive pierdute.

Apoi, au adaugat o a doua modificare: au prajit boabele de cacao la o temperatura mai scazuta decat in mod normal. Boalele au fost prajite la 116 grade Celsius timp de 45 de minute, in loc de 120-120 de grade Celsius timp de 10-20 de minute.

Astfel, expertii au descoperit ca aceste boabe contin mai multi polifenoli si au o activitatea antioxidanta mai mare. “Acest lucru ajuta procesele de fermentatie si imbunatateste capacitatea antioxidanta din boabe, precum si aroma”, precizeaza cercetatorii.


Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies