„Nu vom folosi doar mijlocul, ci și coaja!” Cum pregătește Gabriela Cristea fructele pentru dulceața de portocale. La ce truc apelează vedeta pentru a curăța coaja de portocală
Diana Puiu04 februarie 2024Actualizat: 04 noiembrie 2024, 00:50
Gabriela Cristea a dezvăluit procesul de curățare al fructelor, pentru o dulceață de portocale delicioasă.
Gabriela Cristea a obișnuit deja cu rețetele sale pe care le împarte cu urmăritorii săi. Astfel, prezentatoarea TV nu ezită să vină cu cele mai delicioase rețete în ajutorul iubitorilor de bucătărie.
“Nu trebuie multe ingrediente, ci doar un strop de îndemânare și multă muncă.” Cum pregătește Gabriela Cristea fructele pentru dulceață
Gabriela Cristea s-a gândit să pregătească dulceață de portocale, însă întregul proces este unul destul de migălos, iar pentru cei care folosesc și coaja fructelor, trebuie să se asigure ca
aceasta este curățată cum trebuie și nu este pregătită cu tot cu chimicalele din comerț. “Am cumpărat portocale cu coaja netratată, deoarece vreau să fac o dulceață de portocale. O dulceață-marmeladă, ceva extrem de bun. Merge cu pâine prăjită și în prăjituri, dar cel mai bine merge cu un fois gras. E rafinată, bună, nu trebuie multe ingrediente, ci doar un strop de îndemânare și multă muncă. În magazine e mai scumpă tocmai din cauza manoperei.
Am adunat toate portocalele din casă, care nu sunt cu coajă tratată. Nu vom folosi doar mijlocul, ci și coaja. Curățăm portocalele.”, a povestit Gabriela Cristea.
Cum spală Gabriela Cristea portocalele pentru dulceață
Persoanele care doresc să facă acest tip de dulceață și au portocale tratate chimic, trebuie să le lase într-o oală cu apă fierbinte, bicarbonat și oțet, iar după 15 minute fiecare portocală trebuie frecată foarte bine cu un burete, apoi clătite toate cu apă călduță și apă rece. “Am pus apă călduță spre fierbinte într-o oală și punem portocalele.
Până acum asta făceam. Dar de data asta, ca să curăț chimicalele, am pus în interior o lingură de bicarbonat și o lingura de oțet și le las să zacă vreo 10 minute. Dulceața asta trebuie să fie în recipiente mici, deoarece dacă o desfaceți și chiar dacă o țineți la frigider, nu va rezista foarte mult. Trebuie să curățăm bine portocalele care au stat 15 minute în apă cu oțet și bicarbonat.
Luăm un burete nou și începem să le frecăm foarte bine. Portocalele netratate le găsiți în magazine. După le clătim cu apă caldă, apoi și cu apă rece.”, a mai povestit Gabriela Cristea.
„Nu vom folosi doar mijlocul, ci și coaja!” Cum pregătește Gabriela Cristea fructele pentru dulceața de portocale. La ce truc apelează vedeta pentru a curăța coaja de portocală
Diana Puiu04 februarie 2024Actualizat: 04 noiembrie 2024, 00:50