Aceasta prajitura delicioasa are un gust unic caruia nu ii poti rezista.
Ingrediente:
Pentru foi:
650 gr faina
9 linguri lapte
9 linguri de zahar
1 lingurita otet
9 linguri ulei
3 galbenusuri
1 lingurita amoniac
Pentru crema:
1 lingura faina
10 linguri zahar
250 ml frisca
3 oua
10 gr gelatina
Mod de preparare:
Amesteci zaharul cu laptele si uleiul si le pui pe foc mic sa dea doua clocote. Apoi, le lasi la racit.
Stingi amoniacul cu otetul si il adaugi in compozitia cu lapte, dupa care pui si galbenusurile cu faina.
Amesteci, framanti si imparti aluatul in 3 bucati din care intinzi 3 foi. Coci fiecare foaie cate 8 minute pe fundul tavii si le lasi dupa aceea la racit.
Freci bine galbenusurile cu faina, le oparesti cu laptele fierbinte, amesteci si pui crema pe foc pana devine ca o smantana. Prepari si gelatina si incorporezi in acest amestec. Lasi apoi crema la racit si bati separat frisca si albusurile cu zaharul.
Dupa ce crema s-a racit, amesteci usor cu frisca si albusurile.
Intr-o tava mare de cuptor asezi alternativ foi si putina crema intre fiecare foaie, iar ultimul strat trebuie sa fie unul generos de crema. Pe laturi, in loc de decor, poti folosi firimituri rezultate de la foi. Lasi totul asa de pe o zi pe alta.
Sursa
Ingrediente:
Pentru foi:
650 gr faina
9 linguri lapte
9 linguri de zahar
1 lingurita otet
9 linguri ulei
3 galbenusuri
1 lingurita amoniac
Pentru crema:
1 lingura faina
10 linguri zahar
250 ml frisca
200 ml lapte
3 oua
10 gr gelatina
Mod de preparare: Amesteci zaharul cu laptele si uleiul si le pui pe foc mic sa dea doua clocote. Apoi, le lasi la racit.
Stingi amoniacul cu otetul si il adaugi in compozitia cu lapte, dupa care pui si galbenusurile cu faina.
Amesteci, framanti si imparti aluatul in 3 bucati din care intinzi 3 foi. Coci fiecare foaie cate 8 minute pe fundul tavii si le lasi dupa aceea la racit.
Freci bine galbenusurile cu faina, le oparesti cu laptele fierbinte, amesteci si pui crema pe foc pana devine ca o smantana. Prepari si gelatina si incorporezi in acest amestec. Lasi apoi crema la racit si bati separat frisca si albusurile cu zaharul.
Dupa ce crema s-a racit, amesteci usor cu frisca si albusurile.
Intr-o tava mare de cuptor asezi alternativ foi si putina crema intre fiecare foaie, iar ultimul strat trebuie sa fie unul generos de crema. Pe laturi, in loc de decor, poti folosi firimituri rezultate de la foi. Lasi totul asa de pe o zi pe alta.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro