O firmă de repatriere decedati vă oferă sprijinul de care aveți nevoie în momente grele!

O firmă de repatriere decedati vă oferă sprijinul de care aveți nevoie în momente grele!
O firmă de repatriere decedati vă oferă sprijinul de care aveți nevoie în momente grele!

Cum se întâmplă, din păcate, destul de des, în ziua de azi, multe persoane își găsesc sfârșitul departe de casa și în momente neașteptate, chiar în alta tara, dat fiind faptul că mulți români lucrează acum în afară sau se află în țări străine din alte motive, apare necesitatea că acestea să fie aduse în tara natala pentru a se putea realiza procesul de înmormântare.

În acest sens, esențiale sunt chiar agențiile de repatriere a persoanelor decedate. Iar de la un caz la altul, trebuie aleasă o agenție cât mai buna, în special în funcție de țara în care se află persoana decedată ce trebuie adusă în România.

Pentru că există în ziua de azi multe agenții funerare și de repatriere la noi în țară, se poate dovedi dificil să alegem una, mai ales că trebuie să o facem în grabă, fără a avea atât de mult timp la dispoziție.

Comparativ cu alte domenii de activitate, în mod clar nimeni nu ar vrea să se gândească la decesul unei alte persoane și la posibilitatea că oricând am putea pierde pe cineva drag și astfel, nici nu acordăm atenție acestor tipuri de afaceri sau mai exact să aflam care ar fi mai bună, ce servicii și produse oferă și cum putem intra în contact cu acestea.


În cele mai multe cazuri chiar agențiile funerare care se ocupă și de înmormântări, parastase, mese festive, pomeni și așa mai departe sunt și cele care oferă servicii de repatriere și doar o mică parte sunt firme care oferă doar aceste servicii specifice de repatriere. Acestea sunt o alegere bună în cazul în care apropiații persoanei decedate doresc să se ocupe personale de pregătirea acesteia și de înmormântare, deoarece nu ar mai fi nevoie să plătească decât pentru acest singur serviciu. În caz contrat, se poate alege mai bine o agenție ce oferă servicii complete, inclusiv transportul funerar internațional.

 

Fiecare agenție deține anumite pachete de servicii dar și echipamente și produse funerare, numite specific, pachete funerare. Acestea sunt realizate astfel încât clienții să le poată obține în funcție de bugetul lor sau de preferințe. Acestea se concentrează însă doar pe ceea ce înseamnă servicii ce se aplică în țara, cele de repatriere fiind oarecum separate și la fel indiferent de caz, asta pentru că există diverse norme și legi care precizează e vehicule și echipamente să fie utilizate în transportul funerar, precum mașini cu sisteme de climatizare eficientă, sicrie de zinc și desigur, acte doveditoare pentru acestea, atestate ale șoferilor și multe altele.

Câteva dintre actele dar și serviciile necesare transportului funerar al unei persoane decedate sunt următoarele:

- Pașaportul mortuar

- Certificatul de deces

- Certificatul constatator al decesului

- Certificatul de îmbălsămare

- Autorizație de transport pentru transport internațional

- Mașină funerară echipată corespunzător

- Îmbălsămare sau alternativ, seringă de conservare, aspect ce ține mai degrabă de ligile țării în care se află persoana decedată - Reamintim și sicriul de zinc, care în mod obligatoriu, trebuie să conțină și purificator, numit în termeni tehnici valvola

- Sicriu de lemn, în care se va introduce în timpul transportului cel de zinc. Pe acesta se vă găsi plăcuța de indentificare a decedatului și este realizat după dimensiuni prevarute de legi specifice ale Uniunii Europene.

Printre cel mai bun în ceea ce privește serviciile de repatriere decedati se numără și cei de la Funerare Nicolas, ale căror servicii sunt de cea mai bună calitate, accesibile și oferite de fiecare dată cu promptitudine. Un mare avantaj în cazul lor este posibilitatea de a realiza toate documentele necesare repatrierii din țara respectivă fară a fi nevoie de prezența unui membru al familiei defunctului ci doar de câteva documente personale și a celor eliberate de autorități.

O sarcină importantă o au în cadrul oricărei astfel de agenții consilierii funerari, primii care intra în contact cu clienții și de la care afla detaliile necesare astfel încât acestora să le fie oferite informații corecte și detaliate. Acetia sunt prezenți oricând și pot fi contactați telefonic, online dar și direct, prin prezentarea la sediul agenției funerare. Aceștia oferă de asemenea și suportul moral atât de necesar într-o astfel de situație, în care o persoana apropiată trece în neființă.

 

Datorită tehnologiilor moderne dar și a bunei și constantei comunicări între angajații agenției, putem ști în permanență în ce locație se află mașină funerare și un timp estimat până când va ajunge la destinație. Fiind vorba despre drumuri foarte lungi, există echipe formate din doi șoferi, astfel încât aceștia să poată conduce neîncetat, pe rând și astfel, timpul total să fie mai scurt. De asemenea, și anumite acțiuni, precum comunicarea, devin mai ușor de realizat.

 

Un aspect important în repatriere este cunoașterea unei limbi străine, cel puțin engleza. Alte limbi reprezintă de asemenea un plus, fiind mult mai ușor de comunicat cu autoritățile unei tari iar documentele necesare pot fi obținute chiar mai rapid. Cu toate acestea, și fară a cunoaște limba nativă, o agenție funerară bună, care activează de mulți ani, are deja relații cu autoritățile necesare ale tarii respective precum și un set de cunoștinte necesare care să permită rezolvarea aspectelor specifice mult mai rapid.

Țările în care se poate realiza repatriere pot să difere de la o agenție la alta. La fel și prețurile pentru fiecare dar și calitatea acestora. Și astfel, este important ca, deși avem puțin timp la dispoziție, să facem o alegere cât mai bună în acest sens.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies