O jurnalista din India a fost impuscata

O jurnalista din India a fost impuscata
O jurnalista din India a fost impuscata

Gauri Lankesh, o jurnalista din India critica la adresa politicilor nationaliste hinduse, a fost impuscata mortal, in orasul Bangalore din statul indian Karnataka.

 

Trupul lui Gauri Lankesh, in varsta de 55 de ani, a fost gasit, marti seara, intr-o balta de sange, la intrarea in locuinta acesteia. Ea a fost impuscata in cap si in piept de catre persoane inarmate venite pe motociclete.

Politstii au deschis o acheta pentru a descoperi autorii.

 

Anchetatorii au transmis ca Gauri s-a intors acasa cu masina si a fost impuscata in timp ce deschidea usa casei sale, ea murind pe loc. Oficialii banuiesc ca jurnalista a fost supravegheata de catre cei care au atacat-o.

 

 

Motivul crimei nu este clar, dar jurnalistii indieni sunt din ce in ce mai vizati de nationalistii hindusi radicali, spun activistii.

In ultimii ani, jurnalistii considerati critici fata de nationalistii hindusi au fost amenintati pe retelele de socializare. Si ministrii apartinand partidului de guvernamant din India, Bharatiya Janata (BJP), au lansat critici la adresa jurnalistilor numindu-i "presstitute" (n.r. joc de cuvinte intre presa si prostituate).

Uciderea lui Gauri Lankesh urmeaza mortii mai multor rationalisti, printre care si cea a savantului Malleshappa Kalburgi, a activistul anti-superstitii Narendra Dabholkar si a scriitorului Govind Pansare.

 

Cine a fost Gauri Lankesh?

 

Gauri Lankesh, editorul unui ziar saptamanal, era cunoscuta drept un jurnalist neinfricat si care nu isi cenzura ideile. Ea si-a facut un renume din criticarea nationalistilor de dreapta si a hindusilor, inclusiv a membrilor BJP.

 

A lucrat pentru The Times of India si mai tarziu a condus un ziar independent, Lankesh Patrike, alaturi de fratele ei, Indrajit.

Ziarul fusese fondat de tatal sau, P. Lankesh, poet si scriitor de stanga. Dupa cativa ani, s-a despartit de fratele ei si si-a deschis propria publicatie, Gauri Lankesh Patrike. Gauri este sora unei apreciate producatoare de film, Kavitha Lankesh.

 

Jurnalista era o figura extrem de controversata. Publicatia ei era cunoscuta pentru opiniile de stanga si se confrunta cu mai multe cazuri de defaimare.

Ea a simpatizat cu naxalitii sau rebelii maoti, care au efectuat o insurgenta sangeroasa impotriva guvernului si a fost implicata in reintegrarea fostilor rebeli. Citeste continuarea pe stirilekanald.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Bianca Dragusanu vine la Kanal D! Gabriela Cristea se pregateste pentru venirea pe lume a primului ei copil! Partenera lui Victor Slav preia stafeta prezentarii emisiunii „Te vreau langa mine” VIDEO EXCLUSIV

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies