O noua terapie anti-HIV ofera rezultate promitatoare

O noua terapie anti-HIV ofera rezultate promitatoare
O noua terapie anti-HIV ofera rezultate promitatoare

Primul test clinic realizat pe pacienti umani care a vizat o noua terapie anti-HIV a oferit rezultate promitatoare si ar putea sa devina in curand un instrument de lupta foarte util impotriva acestui virus periculos, informeaza bbc.com.

Potrivit unui studiu publicat in revista Nature, injectiile cu anticorpi cu spectru larg de neutralizare au potentialul de a face sa dispara virusul HIV din sangele pacientilor.
Metoda a constat in folosirea unor "clone" biologice ale unor proteine imune la HIV, prelevate de la un pacient special, unul dintre putinii oameni din lume care detin o imunitate naturala impotriva virusului care declanseaza SIDA.

Oamenii de stiinta spera ca studiile viitoare vor putea sa amelioreze tratamentele actuale anti-HIV.

Oamenii isi construiesc in mod natural o aparare contra acestui virus sintetizand o "armata" de proteine care functioneaza ca niste arme- anticorpi. Dar, in cele mai multe cazuri, acestia nu sunt suficient de puternici pentru a invinge virusul.

Cercetatorii dintr-o echipa internationala de savanti au reusit sa obtina in laborator copii ale unor anticorpi neobisnuit de puternici, capabili sa neutralizeze mai multe tulpini de HIV.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pacientii care au primit injectii acei anticorpi, administrati in concentratii mari, au fost capabili sa lupte eficient impotriva virusului pe cale naturala, reusind sa impiedice inmultirea HIV in sangele lor.

Puterea acestei protectii a variat insa de la caz la caz- la anumiti pacienti aceasta protectie naturala a durat mai mult de o luna.

Dar, intrucat virusul are capacitatea de a suferi foarte repede o serie de mutatii, in cazul anumitor pacienti, HIV a reusit sa "pacaleasca" terapia, modificandu-si foarte repede structura.

Pentru a trece peste acest impediment, oamenii de stiinta sugereaza faptul ca noua terapie ar trebui sa fie utilizata in combinatie cu medicamentele actuale sau cu alti anticorpi.

"Este un tratament diferit din doua puncte de vedere.

In primul rand, pentru ca provine de la un om- este deja un tratament natural. In al doilea rand, tratamentul nostru ofera pacientilor posibilitatea de a oferi sistemelor lor imunitare slabite un veritabil impuls. O parte din acei anticorpi actioneaza ca un fel de steag rosu- semnalizeaza organismului locul in care se ascunde virusul si ii transmite semnalul de a-l ucide", a explicat Michel Nussenzweig, profesor la Universitatea Rockefeller din New York, coordonatorul acestui studiu.

Citeste continuarea pe: www.descopera.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies