O noua terapie revolutionara “programeaza” sistemul imunitar sa gaseasca si sa distruga cancerul

O noua terapie revolutionara “programeaza” sistemul imunitar sa gaseasca si sa distruga cancerul
O noua terapie revolutionara “programeaza” sistemul imunitar sa gaseasca si sa distruga cancerul

Tratamentul cu anticorpi monoclonali, numit imunoterapie ”programeaza” sistemul imunitar sa recunoasca si sa atace cancerul.

Saptamana trecuta, New England Journal of Medicine a raportat cum anticorpii monoclonali au fost atat de eficienti impotriva cancerului de piele incat au topit tumora de pe abdomenul unei femei.

Cum functioneaza, mai exact imunoterapia? Pentru a intelege acest tip de tratament trebuie mai intai sa stiti ca cea mai periculoasa caracteristica a celulelor canceroase este aceea de a pacali sistemul imunitar. Astfel, cancerul se dezvolta fara ca sistemul imunitar sa-l perceapa ca fiind periculos pentru organism.

Exact aceasta problema o rezolva imunoterapia. Anticorpii monoclonali ”deseneaza o tinta” pe celulele canceroase. Odata ce sistemul imunitar a identificat aceste celulele, le ataca si le distruge.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Anticorpii monclonali sunt create in laborator prin clonarea repetata a unui anticorp creat special pentru a ataca un anumit tip de antigen care se gaseste suprafata celulelor canceroase.

In acest fel anticorpii monoclonali marcheaza celulele canceroase, pentru a fi mai vzibile pentru sistemul imunitar.

Pentru studiu, cercetatorii au folosit doua tipuri de anticorpi monoclonali, aprobati de FDA pe 142 de pacienti cu melanom metastatic. Unii dintre pacienti au primit ipilimumab combinat cu nivolumab apoi cercetatorii au comparat rezultaltatele cu cele ale pacientilor tratati doar cu ipilimumab.

Desi aceste medicamente functioneaza diferit, ambele declanseaza activarea si proliferarea celulelor T, celulele sistemului imunitar care lupta cu cancerul.


Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies