O nouă tranșă de bani, în luna septembrie. Cine sunt românii care vor beneficia de aceste sume

vouchere sociale 2022
A intrat o nouă tranșă a voucherelor sociale

Pe data de 8 septembrie, o anumită categorie de români va beneficia de suma de 250 de lei. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că cei care se încadrează în proiectul „Sprijin pentru România”, vor primi noua tranșă de bani.

Se pare că numărul beneficiarilor a crescut, fiind vorba de 150.000 de noi români, care se încadrează în criteriile impuse de autorități.

Când primesc românii a doua tranșă a voucherelor sociale

cine primeste vouchere sociale 2022
Românii beneficiază de noi avantaje financiare[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Polipul endometrial poate fi cauza problemelor de sarcină?

Potrivit  Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, există noi beneficiari ai voucherelor sociale, care au primit cardurile pe data de 3 septembrie.

Săptămâna aceasta are loc și virarea noii tranșe de bani, pentru luna septembrie. Suma de 250 de lei va ajunge pe data de 8 septembrie, pe cardurile românilor eligibili. Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a explicat care este situația la momentul actual.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în

prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a transmis Marcel Boloș.

Ce trebuie știut despre tichetele sociale

tichete sociale septembrie
Unii români vor primi încă 250 de lei, o dată la două luni[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: „Atât am avut de zis! Penibil”. Ramona Olaru, momente dificile după ce s-a logodit cu Cătălin Cazacu

În ceea ce privește distribuirea banilor, suma de 250 de lei va intra pe cardurile celor eligibili, o dată la două luni, până la finalul anului. Sumele sunt valabile 12 luni de la încărcarea lor. Așadar, ultima tranșă de bani va putea fi folosită până în luna decembrie a anului 2023.

Cei care beneficiază de aceste tichete primesc cardurile prin poștă, alături de  scrisori, în care vor găsi instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în care sunt probleme. Este foarte important de știut faptul că este interzisă achiziționarea de băuturi alcoolice sau de țigări, cu acești bani, primiți din proiectul „Sprijin pentru România”.

Citeste si: Mircea Eremia, primele dezvăluiri despre despărțirea de Maria Lungu de la Puterea dragostei

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Polipul endometrial poate fi cauza problemelor de sarcină?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies