Sigur o sa te indragostesti pe loc de aceasta prajitura. Incearca si nu vei regreta!
Ingrediente
Pentru foi:
– 10 albusuri
– 500 g zahar
– 450 g nuca
– 15 ml esenta de migdale
– un praf de sare
Pentru crema:
– 400 g unt
– 2 linguri de zahar pudra
– 10 galbenusuri
– 200 g zahar
– 4 linguri faina alba
– 600 ml lapte
– 8 pachetele de zahar vanilat (8g/pachet)
Pentru ornat:
– 100 g ciocolata cu lapte (sau amaruie ,daca preferati)
– 1 albus de
Mod de preparare
Se macina miezul de nuca. Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Cand s-au intarit se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine ferma, tare. Se adauga apoi nuca macinata si esenta de migdale. Compozitia se imparte in doua parti. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt se coc cele doua foi, pe rand, fiecare cate 20-25 de minute la 170 de grade,in cuptorul incalzit in prealabil.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro