Este acea perioada din an, cu zile reci de sfarsit de toamna si inceput de iarna, cand iubim condimentele dulci: scortisoara, ghimbir, cuisoare.
Le putem folosi in dulciurile facute in casa, in vin fiert, sau chiar in sosurile vinegrete pentru salate. Un mod in care se pot folosi foarte bine aceste arome atat de apreciate in timpul iernii este pentru ceaiul kombucha. Scortisoara, ghimbirul si cuisoarele se combina foarte bine cu gustul acrisor si usor dulceag al ceaiului kombucha, dand nastere unei bauturi probiotice delicioase, foarte aromata si incantatoare. Ceaiul condimentat de kombucha poate fi turnat peste gheata.
Kombucha este un ceai traditional fermentat care, la fel ca toate alimentele fermentate, este foarte bogat in bacterii benefice – aceleasi bacterii care mentin sanatatea intestinelor si functionarea sistemului imunitar. Si, la fel ca majoritatea alimentelor fermentate, kombucha este incredibil de usor de facut – cu doar putin mai mult efort sau cunostinte decat ai nevoie pentru un simplu ceai indulcit. Kombucha este fermentat cu ajutorul unei colonii simbiotice de bacterii si drojdie, care se mai numeste si mama (se poate vedea o kombucha mama in imaginea de mai sus).
Kombucha cu scortisoara
Un ceai fermentat kombucha este o bautura probiotica usor acrisoara cu arome vagi de cidru de mere. In aceasta versiune, ceaiul clasic de kombucha trece prin a doua fermentare care ii infuzeaza si arome de scortisoara, cuisoare sau condimente dulci.
Cantitate: aproximativ 1 litru (echivalentul a 4 portii)
Ingrediente
• 2 cuisoare intregi
• 1 betisor de scortisoara
• 1 lingurita de
ghimbir dat pe razatoare
• 3 linguri de suc de mere
• 1¾ cana de ceai kombucha
Instructiuni
1. Pune cuisoarele si betisorul de scortisoara intr-o sticla cu capac etans de 0.5 litri.
2. Intr-o cana mare, amesteca ghimbirul dat pe razatoare si sucul de mere cu ceaiul kombucha.
Adauga ingredientele lichide in sticla cu capac etans, lasand un spatiu in sticla cam de 3 cm. Inchide sticla, si aseaz-o intr-un loc cald din bucatarie. Lasa kombucha sa fermenteze timp de 5 zile, dupa care se muta in frigider.
3. Deschide sticla cu atentie deasupra chiuvetei, pentru ca face spuma, apoi strecoara kombucha printr-o sita fina. Serveste kombucha cu gheata.
Pentru a pregati aceasta reteta de Kombucha cu Scortisoara, trebuie sa ai la baza un ceai kombucha facut cu suc de mere si condimente, pentru efectul
spumant si aromat.
Sursa: viataverdeviu.ro
Le putem folosi in dulciurile facute in casa, in vin fiert, sau chiar in sosurile vinegrete pentru salate. Un mod in care se pot folosi foarte bine aceste arome atat de apreciate in timpul iernii este pentru ceaiul kombucha. Scortisoara, ghimbirul si cuisoarele se combina foarte bine cu gustul acrisor si usor dulceag al ceaiului kombucha, dand nastere unei bauturi probiotice delicioase, foarte aromata si incantatoare.
Ceaiul condimentat de kombucha poate fi turnat peste gheata.
Kombucha este un ceai traditional fermentat care, la fel ca toate alimentele fermentate, este foarte bogat in bacterii benefice – aceleasi bacterii care mentin sanatatea intestinelor si functionarea sistemului imunitar. Si, la fel ca majoritatea alimentelor fermentate, kombucha este incredibil de usor de facut – cu doar putin mai mult efort sau cunostinte decat ai nevoie pentru un simplu ceai indulcit.
Kombucha este fermentat cu ajutorul unei colonii simbiotice de bacterii si drojdie, care se mai numeste si mama (se poate vedea o kombucha mama in imaginea de mai sus).
Kombucha cu scortisoara Un ceai fermentat kombucha este o bautura probiotica usor acrisoara cu arome vagi de cidru de mere. In aceasta versiune, ceaiul clasic de kombucha trece prin a doua fermentare care ii infuzeaza si arome de scortisoara, cuisoare sau condimente dulci.
Cantitate: aproximativ 1 litru (echivalentul a 4 portii)
Ingrediente • 2 cuisoare intregi
• 1 betisor de scortisoara
• 1 lingurita de ghimbir dat pe razatoare
• 3 linguri de suc de mere
• 1¾ cana de ceai kombucha
Instructiuni 1. Pune cuisoarele si betisorul de scortisoara intr-o sticla cu capac etans de 0.5 litri.
2. Intr-o cana mare, amesteca ghimbirul dat pe razatoare si sucul de mere cu ceaiul kombucha. Adauga ingredientele lichide in sticla cu capac etans, lasand un spatiu in sticla cam de 3 cm. Inchide sticla, si aseaz-o intr-un loc cald din bucatarie. Lasa kombucha sa fermenteze timp de 5 zile, dupa care se muta in frigider.
3. Deschide sticla cu atentie deasupra chiuvetei, pentru ca face spuma, apoi strecoara kombucha printr-o sita fina. Serveste kombucha cu gheata.
Pentru a pregati aceasta reteta de Kombucha cu Scortisoara, trebuie sa ai la baza un ceai kombucha facut cu suc de mere si condimente, pentru efectul spumant si aromat.
Sursa:
viataverdeviu.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Iasmina, săgeți usturătoare către Moldo: "A durut un pic!" Ce se întâmplă între cei doi concurenți din Casa iubirii- kanald.ro
Citește și: "L-am văzut!"- Dezvăluiri cutremurătoare despre Yanis, băiețelul sfâșiat de câini la Craiova- stirilekanald.ro