O reteta simpla, dar de efect: crema de zahar ars

O reteta simpla, dar de efect: crema de zahar ars
O reteta simpla, dar de efect: crema de zahar ars

Crema de zahar ars este unul dintre cele mai indragite deserturi.

 

Aceasta prajitura atat de usor de preparat este foarte iubita de cei mici si de adulti. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente si nici de mari skill-uri in bucatarie.
INGREDIENTE:
1 litru de lapte
8 oua
o cana de 200 gr cu zahar pentru crema
o cana de 150 gr cu zahar pentru caramel
1 plic cu zahar vanilat
1 sticluta esenta de rom
MOD
DE PREPARARE:
1. Se pun cele 150 grame de zahar intr-un vas inalt si se lasa pe foc, pana devine maro. Nu se tine prea mult deasupra flacarii, pentru ca risca sa fie amar. Dupa ce s-a topit, se ia cratita de pe foc si se distribuie uniform pe peretii vasului.
2. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouale pana devin spuma, apoi se adauga toata cana de zahar pentru crema si zaharul vanilat.
Se adauga laptele si se amesteca mereu. Se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.
3. Se pune toata compozitia in cratita tapetata cu caramel (dupa ce caramelul s-a intarit). Se pune vasul cu crema intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte. Crema de zahar ars se pune in bain marie. Cuptorul trebuie sa fie incins la 160 de grade. Desertul trebuie sa stea la cuptor 1 ora si jumatate, pana cand se rumeneste.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 2 ore.
Sursa: wowbiz.ro

Aceasta prajitura atat de usor de preparat este foarte iubita de cei mici si de adulti. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente si nici de mari skill-uri in bucatarie. 

INGREDIENTE:

1 litru de lapte
8 oua
o cana de 200 gr cu zahar pentru crema
o cana de 150 gr cu zahar pentru caramel
1 plic cu zahar vanilat
1 sticluta esenta de

rom

MOD DE PREPARARE:

1. Se pun cele 150 grame de zahar intr-un vas inalt si se lasa pe foc, pana devine maro. Nu se tine prea mult deasupra flacarii, pentru ca risca sa fie amar. Dupa ce s-a topit, se ia cratita de pe foc si se distribuie uniform pe peretii vasului.

2. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouale pana devin spuma, apoi se adauga toata cana de zahar pentru crema si zaharul vanilat.
Se adauga laptele si se amesteca mereu. Se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.

3. Se pune toata compozitia in cratita tapetata cu caramel (dupa ce caramelul s-a intarit). Se pune vasul cu crema intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte. Crema de zahar ars se pune in bain marie. Cuptorul trebuie sa fie incins la 160 de grade. Desertul trebuie sa stea la cuptor 1 ora si jumatate, pana cand se rumeneste.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 2 ore. 

Sursa: wowbiz.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies