„O să o las 10 minute înainte să o pun, ca acest griș să se umfle și să îngroașe un pic umplutura!” Rețeta de plăcinte poale-n brâu moldovenești a Mirelei Vaida!

„O să o las 10 minute înainte să o pun, ca acest griș să se umfle și să îngroașe un pic umplutura!” Rețeta de plăcinte poale-n brâu moldovenești a Mirelei Vaida!
„O să o las 10 minute înainte să o pun, ca acest griș să se umfle și să îngroașe un pic umplutura!” Rețeta de plăcinte poale-n brâu moldovenești a Mirelei Vaida!

Află din rândurile următoare cum prepară Mirela Vaida rețeta de poale-n brâu moldovenești.

Mirela Vaida este o mămică gospodină, care mereu pregătește cele mai gustoase preparate pentru familia sa. De data aceasta, prezentatoarea TV a gătit un desert tradițional moldovenesc: poale-n brâu.

Rețeta de plăcinte poale-n brâu moldovenești a Mirelei Vaida
Mirela Vaida [Sursa foto: Facebook]

Rețeta de plăcinte poale-n brâu moldovenești a Mirelei Vaida

Citește și: „Gustul este divin. Este de o aromă ieșită din comun.” Rețeta de ciorbă cu fasole și afumătură a Mirelei Vaida

Citește și: „Nu investesc în blat. Nu trebuie să fie ca la cozonac, să crească. Trebuie să fie doar crocant și bun la gust.” Rețeta de tartă cu mere, scorțișoară și coniac a Mirelei Vaida

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de Mirela Vaida, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

  • un kilogram de făină;
  • un praf de sare;
  • zahăr;
  • un cubuleț de drojdie;
  • unt;
  • două gălbenușuri de ou;
  • lapte cald.

Pentru umplutură ne trebuie următoarele ingrediente:

  • un kilogram de brânză de vaci;
  • stafide;
  • coaja de la două lămâi;
  • două ouă;
  • zahăr vanilat;
  • esență de rom;
  • esență de vanilie;
  • esență de lămâie;
  • griș.

Mod de preparare:

Mirela Vaida a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Prima dată, vedeta a pregătit aluatul pentru plăcinte.

În aluat am pus un kilogram de făină. O să pun un pic de sar. Punem și un pic de zahăr. O să pun drojdia pe care am dizolvat-o în apă caldă.

O să pun niște unt, două gălbenușuri de ou și un pic de lapte cald, pe care l-am amestecat și cu apă, ca să îl mai diluez. Pun de obicei un cubuleț de drojdie la un kilogram de făină. Drojdie granulată, pe care o dizolv în apă caldă. Aluatul este aproape gata, l-am omogenizat bine și acum îl lăsăm să crească. Las să crească pentru o jumătate de oră, timp în care pregătesc umplutura pentru plăcinte .”, a spus Mirela Vaida pe YouTube.

Ulterior, prezentatoarea TV s-a ocupat de umplutura pentru plăcinte.  

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Am pus aici brânză de vaci, aproape un kilogram. O să pun stafide. Am ras și coaja de la două lămâi. Voi pune și două ouă întregi. O să mai pun și zahăr vanilat, că trebuie să fie dulce umplutura. Câteva picături de rom, un pic de esență de vanilie și încă un pic de esență de lămâie. Câteva linguri de griș, care să îngroașe compoziția. O să o las 10 minute înainte să o pun, ca acest griș să se umfle și să îngroașe un pic umplutura .”, a explicat Mirela Vaida.

Rețeta de plăcinte poale-n brâu moldovenești a Mirelei Vaida
Rețeta de plăcinte poale-n brâu moldovenești a Mirelei Vaida[Sursa foto: shutterstock]

Pentru a monta plăcinte, prezentatoarea TV a luat câteva biluțe de aluat, pe care le-a întins și le-a tăiat în formă de pătrat. În mijloc a pus umplutura, iar apoi a luat fiecare colț și l-a adus în centru.

Am luat câte puțin din aluat și ne apucăm să facem foile pentru plăcintă. Am pus și umplutura. O să le fac puțin mai mari și o să le las în tavă să mai crească încă 10 minute, timp în care o să dau drumul și cuptorului pentru preîncălzire. Am pus hârtie de copt în tavă. Să dau la 180 de grade încălzirea. Cu ou și cu ulei de măsline ung poalele în brâu, ca să fie rumene și le punem în cuptor. Voi pune plăcintele în cuptor și le las vreo 25-30 de minute. S-au făcut plăcintele și o să mai pun niște zahăr pudră pe deasupra. Vă doresc poftă bună !”, a explicat Mirela Vaida pe YouTube.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Rețetă de Ruladă cu cremă de zmeură. Un desert potrivit pentru Valentine’s Day!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies