O turmă de ovine a fost surprinsă în timp ce afișau un comportament bizar. Animalele s-au învârtit în sensul acelor de ceasornic timp de 12 zile.
Comportamentul extrem de bizar al turmei de oi a fost înregistrat de camerele de supraveghere. Ovinele se învârt încontinuu, în sensul acelor de ceasornic, formând un cerc aproape perfect, într-o fermă din China, potrivit The New York Pos t.
Motivul pentru care oile se învârt în cerc de 12 zile
Videoclipul cu turma de ovine care se învârte în cerc au fost publicate pe rețeaua de socializare Twitter miercuri de către publicația chineză „People's Daily”, care a transmis că oile nu suferă de nicio boală, sunt perfect sănătoase, însă nu se cunoaște motivul pentru care au ajuns să se învârtă în sensul acelor de ceasornic.
Citește și: Cu ce se ocupă mama Geta, când nu are grijă de oi. Ce serviciu are, de fapt
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Turma de oi este posibil să aibă o boală bacteriană
Motivul pentru care turma de oi se învârte în sensul acelor de ceasornic ar putea fi o boală bacteriană numită listerioză, potrivit medicilor veterinari.
„Inițial, animalele afectate sunt deprimate și dezorientate. Se pot ascunde în colțuri, se pot sprijini de obiecte sau se pot învârti în cerc. În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a silozului stricat sau de calitate scăzută. La oi și capre, totuși, moartea are loc de obicei în 24-48 de ore de la observarea simptomelor”, au spus aceștia.
Citește și: Cum a surprins-o Iancu Sterp pe sora lui, Geta Sterp, la puțin timp după nuntă
Citește și: Totul despre paradontoză. „Deja este un semn inflamator”
Ce este listerioza
Listerioza este o boală infecţioasă a animalelor produsă de Listeria monocytogenes care, în anumite condiții, poate fi transmisă oamenilor, cu manifestări clinice variate, care atacă prima oară sistemul nervos (meningită, encefalită) asociindu-se cu diverse adenopatii, conjunctivite şi septicemii în formele grave, putând duce la apariția avorturilor. La oi, boala își face apariția de obicei iarna şi primăvara, fiind favorizată de atmosferă și alimentație. Animalele bolnave obișnuiesc să țină capul aplecat lateral, sunt imobile, stau culcate, iar dacă sunt ridicate și împinse merg câțiva pași și cad din picioare. Așadar, având mușchii paralizați, nu se pot hrăni, masticația și deglutiția fiind îngreunate. Animalele se învârt în loc, într-un cerc, apar tulburări de vedere, iar oile gestante pot face avort.