Daca iti place humusul, insa ai vrea sa il pregatesti si altfel, iti venim in ajutor cu o reteta.
Iata cum pregatesti humus de sfecla rosie. Este o varianta delicioasa, recomandata de Alex "Teacher" Cirtu, care iti va aduce complimente din partea prietenelor.
Ingrediente:
• sfecla la borcan – 350 g
• miez de nuca – 50 g
• zeama de lamaie – 3 linguri
• pasta de susan (tahini) – 3 linguri
• ulei de susan – 1/2 lingurita
• usturoi – 2 catei
• ulei de masline – 5 linguri
• piper alb – 1/2 lingurita
• naut boabe (fiert) – 100 g
• sare –
• curry verde – 1/2 lingurita
• coriandru proaspat, tocat – 2 linguri
• gheata cuburi – 6-7 cuburi mari
Mod de preparare:
• adaugati gheata in blender
• tocati sfecla marunt si introduceti-o in blender
• zdrobiti nuca intr-un mojar si adaugati-o peste sfecla
• adaugati tahini, urmata de restul ingredientelor si mixati pana obtineti o pasta densa
• serviti cu lipie libaneza, paine prajita, crackers sau nachos.
sursa
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro