Oamenii de stiinta au descoperit ca o substanta din curry poate trata tulburarile de stres post-traumatic

Oamenii de stiinta au descoperit ca o substanta din curry poate trata tulburarile de stres post-traumatic
Oamenii de stiinta au descoperit ca o substanta din curry poate trata tulburarile de stres post-traumatic

Curcumina, substanta ce se gaseste in turmenic, componenta a condimentului indian curry, ar putea, sustin cercetatorii, sa alunge amintirile urate si teama.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din New York au descoperit ca curcumina, un compus portocaliu, gasit in radacina de Curcuma longa, impiedica noi amintiri de teama sa se stocheze în creier, dar le elimina si pe cele existente.

Studiul, facut de ei, soareci  a aratat ca lotul hranit cu o dieta bogata in curcumina nu a reactionat atat de puternic la stimuli sonori asociati cu senzatii neplacute, in comparatie cu lotul hranit in mod obisnuit.

Curcumina este cunoscuta pentru efectul sau anti-inflamator. Inflamatia este implicata in tulburarile psihologice cum ar fi depresia, anxietatea si tulburarea de stres post-traumatic. Unele cai inflamatorii sunt implicate în formarea de memorie. Amintirile sunt formate în creier ca noi conexiuni intre neuroni.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cercetatorii spera sa dezvolte in viitor un tratament pentru probleme psihologice, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic.

Studiile anterioare au descoperit ca acest condiment poate fi de asemenea util in tratamentul cancerului, bolilor de inima si artrita, sic a are un efect anti-depresiv.

Sursa: dailymail.co.uk



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Poveștile pierderilor colosale ale vedetelor din România la jocurile de noroc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."

Ramona Bădescu a vorbit deschis despre miracolul care i-a schimbat viața! „Niciodată nu există un timp pentru a fi mamă.”

Astrologul Marian Golea: Cum se calculează corect zodia în astrologia chineză, în funcție de locul nașterii: „Au două zile de naștere”

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies