Obiceiul alimentar prin care poți să slăbești 10 kilograme

Obiceiul alimentar prin care poți să slăbești 10 kilograme
Obiceiul alimentar prin care poți să slăbești 10 kilograme

Află din rândurile următoare care este obiceiul alimentar ce te ajută să dai jos kilogramele în plus.

Procesul de slăbire poate fi unul greu și anevoios pentru multe dintre noi, mai ales atunci când începi să faci lucruri în vederea obținerii acestui obiectiv și vezi că parcă eforturile tale sunt în zadar, iar kilogramele în plus nu se lasă duse cu una cu două. De aceea, este foarte important ca atunci când te apuci de acest proces și îți dorești cu ardoare să scapi de kilogramele în plus, să fii foarte atentă la obiceiurile alimentare.

Alimentația reprezintă principalul factor care contribuie la procesul de slăbire. Astfel, se poate slăbi cu ușurință doar prin intermediul alimentației, dar pe termen lung este recomandat să combini totul și cu puțină mișcare.

Descoperă în continuarea articolului sfaturi esențiale de care trebuie să ții cont pentru a câștiga lupta cu kilogramele în plus.

Obiceiul alimentar prin care slăbești 10 kilograme

Obiceiul alimentar prin care slăbești 10 kilograme
Obiceiul alimentar prin care slăbești 10 kilograme[Sursa foto: freepik]

Deficitul caloric este principalul obicei alimentar care te poate ajuta să slăbești până la 10 kilograme într-un timp relativ scurt. Acest lucru presupune că trebuie să consumi zilnic mai puține calorii decât arzi. Astfel, trebuie să fii foarte atentă la caloriile pe care fiecare aliment pe care îl consumi le conține și să îți monitorizezi caloriile consumate zilnic. În timp, acest obicei va duce la pierderea în greutate, deoarece corpul tău va arde din depozitele de grăsime și carbohidrați pentru a face rost de energia de care are nevoie.

De obicei, doza zilnică recomandată de calorii este de 1500 pentru persoanele care vor să fie în deficit caloric, dar acest lucru depinde foarte mult de greutatea ta inițială și de cât de repede vrei să dai jos kilogramele în plus. Astfel, este recomandat să discuți cu un specialist în domeniu pentru un plan alimentar personalizat, care să te ajute să scapi de kilogramele în exces.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Un alt lucru de care trebuie să ții cont și care este la fel de important este și de unde îți iei caloriile. Nu este suficient să consumi 1500 de calorii zilnic atâta timp cât acestea provin din mâncare nesănătoasă, cum ar fi fast-food. O alimentație nesănătoasă poate duce în timp la dezechilibre grave în corp. De aceea, specialiștii în domeniu recomandă ca doza zilnică de calorii să fie luată din alimente hrănitoare, cum ar fi carnea albă, legume, fructe, ouă, brânzeturi slabe și nuci.

Alte sfaturi care te vor ajuta în lupta cu kilogramele în plus

Sfaturi care te vor ajuta în lupta cu kilogramele în plus
Sfaturi care te vor ajuta în lupta cu kilogramele în plus[Sursa foto: freepik]

Dacă te confrunți cu kilogramele în plus și oricât de mult ai încerca nu reușești să scapi de ele, atunci poate că ar trebui să îți analizezi stilul de viață și să identifici ceea ce faci greșit. Pentru ca organismul tău să aibă capacitatea de a elimina grăsimea nesănătoasă din corp, acesta trebuie să fie unul sănătos.

Odihna, activitatea fizică și hidratarea corespunzătoare sunt factori esențiali în procesul de scădere în greutate.

Un alt lucru care te-ar putea ajuta în procesul de scădere în greutate este alcătuirea unui plan alimentar zilnic. Acesta te va ajuta să-ți planifici foarte bine mesele și să ai la îndemână alimentele de care ai nevoie. Astfel, dacă vei avea la dispoziție alimente sănătoase, bogate în proteine și vitamine, atunci organismul tău va funcționa la parametrii normali și va lucra în așa fel încât să poată să scape de surplusul de grăsime.

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, specialiștii în domeniu le recomandă persoanelor care vor să slăbească să petreacă timp în natură. Lumina soarelui te ajută să arzi mai multă grăsime corporală și îți oferă în același timp vitamina D, dar și o stare de bine, care te va ajuta să te mobilizezi în vederea atingerii obiectivului dorit. Nu uita totuși de aplicarea cremei cu factor de protecție, care este la rândul său foarte importantă pentru sănătatea pielii tale.  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Sfaturi care te vor ajuta în lupta cu kilogramele în plus
Sfaturi care te vor ajuta în lupta cu kilogramele în plus[Sursa foto: freepik]

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

În episodul din această seară al serialului “Tablou de familie”, Azra trece prin momente de cumpănă Avocata vrea să își pedepsească soțul infidel

Anamaria Prodan, la un pas de un ACCIDENT VESTIMENTAR. Și-a etalat decolteul generos, la 51 de ani, într-o rochie decupată

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies