Cu siguranță multe persoane se întreabă care sunt obiceiurile care le macină oasele și cum ar putea scăpa de acestea. Iată în rândurile de mai jos sfaturile unui specialist.
Domnul doctor Ovidiu Peneș, doctor in științe medicale, a vorbit, în cadrul emisiunii „Teo Show” difuzată pe postul TV Kanal D despre obiceiurile care îți macină oasele.
Citește și: Cum poate pregăti o gospodină carnea de porc. Care sunt beneficiile cărnii de porc
Obiceiuri care îți macină oasele
Specialistul este de părere că acordăm atenție acestor lucruri doar în momentul în care sistemul osos începe să ne doară și că noi avem oase din cap până în picioare, așadar, scheletul nostru, inclusivă dantura, comprimă nervii aceștia.
„Acordam atenție doar când începe sa ne doară sistemul asta osos. Avem oase din cap pana in picioare, deci scheletul nostru inclusiv dantura sa comprime toți nervii ăștia vedeți nervii ăștia care ies pe aici, imediat sunt comprimați si încep sa va dea dureri, se menține un sistem inflamator.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
El a mai vorbit despre pantofii cu toc și a spus despre aceștia că sunt foarte eleganți, dar dacă femeile aleg să îi poarte 8 ore pe zi, acolo este o exagerare. Dacă vor fi purtați prea mult timp, oasele bazinului se vor deforma.
„Pantofii cu toc: sunt foarte eleganți, foarte draguți, dar daca stați pe tocu 8 ore pe zi, doamnele care merg la birou si au un anumit tip de îmbrăcăminte, si exagerează pantoful cu toc. Deci, la întâlnire cu pantoful cu toc, încă o pereche de pantofi fără toc, nu se sta foarte mult timp pentru ca asta vor deforma oasele bazinului, oasele astea de la picior, si de aici tot, glezna, genunchi si foarte ușor când încep să apară problemele legate de vârsta, oasele sistemului nostru osos.
Ce a spus medicul despre acidul cu apă cu bule
Acidul, apa cu bule, apa minerală și excesul de cafea, interferă cu absorbția calciului din intestine, ori calciul esențial în metabolismul osului omului, deoarece osul se reface și se reconstruiește în mod constant.
„Deci acidul, apa cu bule, apa minerala dar mai ales cele care au si cofeina, cafeaua, excesul de cafea, interfera cu absorbția calciului din intestin, ori calciul este esențial in metabolismul osului omului pentru ca osul se reface si se reconstruiește in continuu. Îl stimulezi, el se densifica, ai hormonii care trebuie sa densifica, daca nu, usor usor se demineralizează. un alt lucru pe care l face. Sigur ca zici, domne sa am multe proteine in alimentație ca e sănătos, ca e bun pentru sistemul imunitar. Da, dar daca echilibrul e prost, adică daca tu nu faci sport cat trebuie pentru proteinele alea, daca funcția renala nu e suficient de buna, un exces de proteine, adică exces de carne, carne roșie, mai ales astea din conserve care sunt îmbogățite cu tot felul de gelatine, vor determina rinichiul, pentru ca se face o acidoza ca sa compenseze, rinichiul începe să arunce acidul din corp, si el arunca si calciul si fosforul. Mai mult, chiar prea multe proteine in intestin interfera si cu absorbția componentelor ăstora care fac structura osoasa. Sarea in exces si sarea mai ales sarea nebănuita pentru ca, sa zicem sarea dar tu mănânci o serie întreaga de mezeluri, de cârnăciori, de nu știu, covrigei si așa mai departe, care au sare ascunsa sau mâncare gata făcuta”, a mai adăugat acesta.
Citește și: Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului. Ce trebuie să ții înainte să începi una