Obiceiuri care îți macină oasele. Ce remedii există

Obiceiuri care îți macină oasele
Obiceiuri care îți macină oasele

Cu siguranță multe persoane se întreabă care sunt obiceiurile care le macină oasele și cum ar putea scăpa de acestea. Iată în rândurile de mai jos sfaturile unui specialist.

Domnul doctor Ovidiu Peneș, doctor in științe medicale, a vorbit, în cadrul emisiunii „Teo Show” difuzată pe postul TV Kanal D despre obiceiurile care îți macină oasele.

Citește și: Cum poate pregăti o gospodină carnea de porc. Care sunt beneficiile cărnii de porc

Obiceiuri care îți macină oasele
Obiceiuri care îți macină oasele[Sursa foto: Pexels.com]

Obiceiuri care îți macină oasele

Specialistul este de părere că acordăm atenție acestor lucruri doar în momentul în care sistemul osos începe să ne doară și că noi avem oase din cap până în picioare, așadar, scheletul nostru, inclusivă dantura, comprimă nervii aceștia.

„Acordam atenție doar când începe sa ne doară sistemul asta osos. Avem oase din cap pana in picioare, deci scheletul nostru inclusiv dantura sa comprime toți nervii ăștia vedeți nervii ăștia care ies pe aici, imediat sunt comprimați si încep sa va dea dureri, se menține un sistem inflamator.

Mai mult, chiar încep sa se tocească si articulațiile sau oasele astea care intra, vedeți, se articulează unul in altul încep sa se tocească, sa se macine, si sa se blocheze articulația, sa doară, sau genunchii. La fel deformări, obiceiurile greșite in general toată aceasta treaba lăsând la o parte bolile inflamatorii pe care, unele le moștenești sau altele le dobândești. Deci se cară genți foarte voluminoase si foarte grele in general doamnele pun pe umăr si in general țin pe același umăr si in timp se deformează colonal, da? Coloana începe sa se deformeze si de aici, probleme in lanț
pentru ca se deformează si bazinul, se deformează si oasele picioarelor. Un alt lucru, acum începe scoală,  încarcați copiii cu geamantanele, cu ghiozdanele alea enorme, abecedar, tot felul de cărți, tot felul de lucruri. La fel, le cară pe un umăr, sau ei sunt mici, au sistemul osos in dezvoltare, in formare. Nu sunt finalizate toate procesele astea. n ai cum sa dai unui copil de 30kg sa care 10 kg sau 7kg, un ghiozdan”,
a
spus specialistul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

El a mai vorbit despre pantofii cu toc și a spus despre aceștia că sunt foarte eleganți, dar dacă femeile aleg să îi poarte 8 ore pe zi, acolo este o exagerare. Dacă vor fi purtați prea mult timp, oasele bazinului se vor deforma.

„Pantofii cu toc: sunt foarte eleganți, foarte draguți, dar daca stați pe tocu 8 ore pe zi, doamnele care merg la birou si au un anumit tip de îmbrăcăminte, si exagerează pantoful cu toc. Deci, la întâlnire cu pantoful cu toc, încă o pereche de pantofi fără toc, nu se sta foarte mult timp pentru ca asta vor deforma oasele bazinului, oasele astea de la picior, si de aici tot, glezna, genunchi si foarte ușor când încep să apară problemele legate de vârsta, oasele sistemului nostru osos.

Vedeți, cum e un os normal, ce densitate are ca are de toate, colagen, elastina, calciu, de toate vitaminele, tot. Deci are o structura densa si usor usor daca încep sa lipsească lucrurile si mai ales la trecerea asta in jur de 30 ani când începi sa pierzi din hormonul testosteron, estrogen si hormonul de creștere, el se rarefiază, vedeți? Face gauri poți sa previi lucrul asta pentru ca, o dată, lipsa sportului, daca tu nu faci sport cat trebuie si nu încarci sistemul osos in mod corect, cu niște exerciții ample, organul este făcut de funcții.
Deci funcția face organul. Daca nu folosești mușchiul, el se va atrofia si osul pe care sta mușchiul respectiv se va demineraliza si el. Alte obiceiuri proaste: va stimulați cu băuturi din astea, energizante, acidulate”,
a mai spus specialistul.

Obiceiuri care îți macină oasele
Obiceiuri care îți macină oasele[Sursa foto: Pexels.com]

Ce a spus medicul despre acidul cu apă cu bule

Acidul, apa cu bule, apa minerală și excesul de cafea, interferă cu absorbția calciului din intestine, ori calciul esențial în metabolismul osului omului, deoarece osul se reface și se reconstruiește în mod constant.

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

 „Deci acidul, apa cu bule, apa minerala dar mai ales cele care au si cofeina, cafeaua, excesul de cafea, interfera cu absorbția calciului din intestin, ori calciul este esențial in metabolismul osului omului pentru ca osul se reface si se reconstruiește in continuu. Îl stimulezi, el se densifica, ai hormonii care trebuie sa densifica, daca nu, usor usor se demineralizează. un alt lucru pe care l face. Sigur ca zici, domne sa am multe proteine in alimentație ca e sănătos, ca e bun pentru sistemul imunitar. Da, dar daca echilibrul e prost, adică daca tu nu faci sport cat trebuie pentru proteinele alea, daca funcția renala nu e suficient de buna, un exces de proteine, adică exces de carne, carne roșie, mai ales astea din conserve care sunt îmbogățite cu tot felul de gelatine, vor determina rinichiul, pentru ca se face o acidoza ca sa compenseze, rinichiul începe să arunce acidul din corp, si el arunca si calciul si fosforul. Mai mult, chiar prea multe proteine in intestin interfera si cu absorbția componentelor ăstora care fac structura osoasa. Sarea in exces si sarea mai ales sarea nebănuita pentru ca, sa zicem sarea dar tu mănânci o serie întreaga de mezeluri, de cârnăciori, de nu știu, covrigei si așa mai departe, care au sare ascunsa sau mâncare gata făcuta”, a mai adăugat acesta.

Obiceiuri care îți macină oasele
Obiceiuri care îți macină oasele[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului. Ce trebuie să ții înainte să începi una



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece. Care sunt lucrurile de care trebuie să țină cont

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Andreea Bălan, despre perioada de după trupa André. Ce a trebuit să facă artista pentru a nu mai fi asociată cu acea trupă „Nu putea exista Andreea Bălan dacă nu făceam o schimbare radicală.”

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies