Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 sfaturi de urmat

Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat

Anumite obiceiuri alimentare și nu numai, ne poate afecta pielea. Însă știai cum trebuie să ai grija de ea?

Află din rândurile următoare, de ce anume trebuie să ții cont, atunci când îți dorești ca pielea ta să fie mult mai curată, fără imperfecțiuni.

 

1. Curăță-ți dublu pielea

Curățarea dublă înseamnă să folosești întâi un demachiant pe bază de ulei pentru a elimina machiajul și murdăria, și apoi un demachiant pe bază de apă pentru a curăța orice impurități rămase.

Acest proces te ajută să te asiguri că pielea ta este complet curată și fără reziduuri care ar putea cauza erupții. Dacă nu elimini toate impuritățile, acestea pot bloca porii și pot duce la apariția erupțiilor.

2. Bea apă – 8 pahare pe zi

Menținerea unei bune hidratări este crucială pentru a avea o piele curată. Bea multă apă, deoarece aceasta ajută la eliminarea toxinelor și menține celulele pielii hidratate și pline. Ideal ar fi să consumi cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Apa nu doar că ajută direct la curățarea pielii, dar contribuie și indirect la prevenirea acneei, eliminând bacteriile și toxinele care pot bloca porii. În plus, scăzând nivelul de zahăr din sânge, apa poate contribui la o piele mai curată.

Citește și: De ce se usucă tenul? Diferența dintre tenul uscat și deshidratat

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îți menții fondul de ten perfect pe tot parcursul zilei: 6 sfaturi utile

3. Folosește un ser de față bun

Un ser de față de calitate care conține ingrediente active precum acidul salicilic, vitamina C, vitamina E sau acidul hialuronic poate îmbunătăți semnificativ aspectul pielii. Serurile sunt mai concentrate decât alte produse de îngrijire, așa că sunt adesea mai eficiente în tratarea problemelor specifice, cum ar fi liniile fine, lipsa de strălucire și deshidratarea. Dacă ai pete întunecate, adăugând un ser cu vitamina C în rutina ta de îngrijire a pielii poți ajuta la estomparea acestora și la uniformizarea tenului. Acidul hialuronic este, de asemenea, excelent pentru menținerea pielii curate, deoarece rehidratează și revigorează pielea. Când pielea este deshidratată, poate produce în exces ulei pentru a compensa lipsa de apă, ceea ce poate duce la apariția de pete și coșuri.

4. Mănâncă o mulțime de fructe și legume

O dietă echilibrată este esențială pentru sănătatea generală și poate contribui și la curățarea pielii. Alimentele bogate în vitamine și antioxidanți protejează pielea de daune și îmbunătățesc aspectul ei. Încearcă să consumi multe fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Adoptând obiceiuri alimentare sănătoase, vei ajuta nu doar la îmbunătățirea pielii, dar și la menținerea unei greutăți adecvate.

Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

5. Evită să mănânci alimente cu zahăr

Zahărul poate provoca inflamații în organism și se crede că poate contribui la apariția erupțiilor. Dacă vrei să îți îmbunătățești aspectul pielii, este bine să reduci cât mai mult consumul de zahăr. Când nivelul glicemiei crește, organismul eliberează un hormon numit factor de creștere asemănător insulinei 1, iar un exces al acestui hormon poate stimula producția de sebum, ceea ce poate crește riscul de acnee. Alimentele cu un indice glicemic ridicat, care pot duce la creșterea zahărului din sânge, includ pâinea albă, pastele și orezul alb. De asemenea, unele alimente surprinzător de bogate în zahăr sunt granola, batoanele proteice și băuturile pentru sport, iar ketchup-ul și sosul de grătar au, de asemenea, un conținut ridicat de zahăr.

6. Mănâncă în mod regulat pește gras

Peștii grași, precum somonul, macroul și sardinele, sunt surse excelente de acizi grași omega-3, care pot contribui la reducerea inflamației. Deoarece inflamația poate agrava acneea, includerea acestor pești în dietă poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii.

Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat [Sursa foto: freepik]

7. Bea ceaiuri din plante

Ceaiurile din plante, cum ar fi mușețelul și ceaiul verde, sunt pline de antioxidanți și pot ajuta la reducerea inflamației. Consumând una sau două cești de ceai de plante pe zi, poți contribui la îmbunătățirea aspectului pielii. Ceaiul de mușețel, în special, are și efecte calmante și poate ajuta la diminuarea roșeții și a inflamației.

Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să îți menții fondul de ten perfect pe tot parcursul zilei: 6 sfaturi utile

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină