Obiceiuri sanatoase de respectat pentru un ciclu menstrual normal si fara dureri!

Obiceiuri sanatoase de respectat pentru un ciclu menstrual normal si fara dureri!
Obiceiuri sanatoase de respectat pentru un ciclu menstrual normal si fara dureri!

Foarte multe femei au fost obisnuite inca de mici cu ideea ca durerile menstruale sunt normale si fac parte din experienta de a fi femeie. Este o greseala des intalnita si facuta de cei care ne-au educat.

Obiceiuri sanatoase de respectat pentru un ciclu menstrual normal si fara dureri! Foarte multe femei au fost obisnuite inca de mici cu ideea ca durerile menstruale sunt normale si fac parte din experienta de a fi femeie. Este o greseala des intalnita si facuta de cei care ne-au educat. Crampele intense si durerile asociate menstruatiei nu sunt normale si trebuie normalizate in timp. Astfel, oricine poate avea un ciclu menstrual sanatos si o menstra care sa nu fie insotite de simptome puternice, care sa strice orice plan.

Prezentam in cele ce urmeaza o serie de obiceiuri sanatoase pe care, daca le respecti minimum 3 luni de zile, vei putea observa imbunatatiri.

Obiceiuri sanatoase de respectat pentru un ciclu menstrual normal si fara dureri!
Obiceiuri sanatoase de respectat pentru un ciclu menstrual normal si fara dureri! [Sursa foto: PixaBay]

Obiceiuri pentru un ciclu menstrual sanatos si fara dureri

Hraneste-te sanatos

Suferi in fiecare luna din cauza menstruatiilor dureroase? Ai incercat toate medicamentele posibile si tot nu reusesti sa scapi de disconfortul pe care acestea il acumuleaza? In loc sa cauti solutii miraculoase, ar trebui sa te orientezi catre o dieta sanatoasa.

Astfel, solutia ta principala, este ceea ce pui in farfurie. Ceea ce consumam nu ne afecteaza doar silueta si digestia, cat si menstruatia. Daca vrei sa acumulezi obiceiuri sanatoase pentru un ciclu menstrual normal, consuma mai multe frunze verzi, legume si fructe. Evita zaharul, glutenul si lactatele. Incearca de asemenea sa bei mai putina cafea, inlocuind-o cu bauturi teraeutice.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Majoritatea femeilor care au aceste simptome după menstruaţie riscă să aibă cancer

Incearca antiinflamatoare naturale

Pana sa te indopi cu pastile care sa amelioreze durerea, ai putea incerca niste remedii naturiste, care sa iti ajute corpul sa elimine durerea in mod natural. Printre aceste remedii naturiste se numara turmericul, ghimbirul si scortisoara. Acum ca e iarna, poti sa iti faci limonade calde, cu mult ghimbir si putina miere, sau un turmeric latte in care sa adaugi si scortisoara, ghimbir si cuisoare.

Odihneste-te suficient

Un obicei sanatos pentru intreg corpul este un somn suficient, de cel putin 7-8 ore in fiecare noapte. Un corp odihnit este si relaxat si sanatos. Nu uita ca este perfect normal sa fii mai energica in prima faza a ciclului mentrual, respectiv faza foliculara, si sa te simti un pic mai slabita in a doua faza, respectiv faza luteala. Respecta acest ritm natural si nu incerca sa i te opui.

 

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies