Obiceiuri zilnice care accelereaza imbatranirea pielii

Obiceiuri zilnice care accelereaza imbatranirea pielii
Obiceiuri zilnice care accelereaza imbatranirea pielii

Pe zi ce trece observi cum pielea ta se rideaza din ce in ce mai mult? Este posibil ca obiceiurile pe care le ai sa-ti afecteze tenul.

Obisnuiesti sa mananci dulciuri

Pe langa faptul ca duce la acumularea de kilograme, un consum mare de dulciuri isi pune amprenta si asupra tenului. Moleculele de zahar se ataseaza de fibrele proteice de la nivelul pielii si le distrug treptat. Din aceasta cauza, apar liniile fine din jurul ochilor si a gurii.

Dormi prea putin

Un som odihnitor este extrem de important pentru corp.

Daca nu dormi suficiente ore, in timp vei vedea efectele negative ale acestui obicei chiar pe chipul tau. Cearcanele ti se vor adanci, iar ridurile vor deveni mai vizibile.

Nu folosesti crema pentru pielea din jurul ochilor


Dupa varsta de 30 de ani, este indicat sa folosesti o crema speciala pentru zona ochilor, care are proprietati antiimbatranire. Acest obicei este extrem de important, intrucat pielea din jurul ochilor este mult mai subtire si imbatraneste mult mai usor.


Folosesti lotiune de protectie solara doar cand mergi la mare

Chit ca mergi la mare sau nu, este important sa aplici pe piele crema cu factor de protectie, inainte de a iesi din casa. Astfel, tii la distanta efectele nocive ale razelor UV, printre care aparitia petelor maronii si a ridurilor- semne ale imbatranirii premature a pielii.

Te machiezi mult si des

Din cand in cand pielea mai trebuie sa si respire, lucru care nu poate fi posibil daca fata ta este acoperita de un strat gros de
fond de ten, de pudra si de machiaj. Daca nu obisnuiesti sa iesi nemachiata din casa, cel mai bine este ca seara sa te demachiezi foarte bine si macar cateva zile pe saptamana sa lasi tenul sa respire.

Nu bei suficienta apa


Apa hidrateaza toate celulele corpului, inclusiv pe cele de la nivelul pielii. Daca nu bei suficienta apa, pielea se poate usca mult mai usor, ceea ce cauzeaza aparitia ridurilor.
Asadar, bea cel putin 1,5 litri de apa pe zi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies