Oboseala inexplicabila? Iata mai multe semne ca ficatul tau sufera tacut!

Oboseala inexplicabila? Iata mai multe semne ca ficatul tau sufera tacut!
Oboseala inexplicabila? Iata mai multe semne ca ficatul tau sufera tacut!

Ficatul este un organ esential pentru organismul si viata noastra. Desi acesta are capacitatea uluitoare de a se regenera, neglijenta in repetate randuri nu conduce la nimic bun pentru ca, la un moment dat, chiar si ficatul oboseste.

Desi ai putea interpreta aceste semne altfel si ai putea sa nu le oferi importanta si sa le treci cu vederea considerandu-le simple afectiuni trecatoare, acestea sunt puternice semnale de alarma ale ficatului.

1. Oboseala si slabiciune. Daca te simti permanent slabita, obosita, ai nevoie sa stai jos putin sa te odihnesti, poate sa tragi chiar un pui de somn, iar aceste semne persista, este posibil sa fie obosit ficatul tau si ar fi bine sa ii acorzi putina atentie.



2. Lipsa poftei de mancare. Daca ai senzatia de satietate sau pur si simplu nu simti nevoia sa mananci, da, poate fi dintr-o multime de alte cauze, insa poate fi un semnal trimis de ficatul tau care isi cere drepturile. Multe persoane ignora aceste semne si ajung la medic mult prea tarziu!

3. Senzatie de balonare ce se resimte la nivelul abomenului pana in capul pieptului si se insoteste de usor disconfort la palpare.


4. Scaunul isi schimba culoarea in galben sau pamantiu. Da, este bine sa urmaresti si acest aspect si sa tii cont de el. Unele modificari ale bunei functionari a ficatului se regasesc si in acest aspect.

5. Icter. Daca observi schimbata culoarea pielii, tinzand spre galben pal este momentul sa iei masuri- nu intotdeauna icterul se observa cu usurinta la nivelul ochilor!

6.
Febra, dureri de cap, uneori insotite de nas infundat
. Da, poate suna ciudat si poate duce cu gandul la o gripa, dar de multe ori, anumite suferinte ale ficatului vin insotite de aceste simptome care te induc in eroare si care pot ascunde o hepatita virala.

7. Varsaturi nejustificate. Nu intotdeauna se datoreaza unei cine nepotrivite sau unor probleme ale stomacului. De multe ori se intampla ca acestea sa vina din unele suferinte ale ficatului cum ar fi marirea lui in exces sau, mai rau, o hepatita C care nu da semne clare, dar care
loveste tacut.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa: houseofhealth.us



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Oana Radu iubește din nou? „Aș vrea să cred că sunt iubită.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Ce trebuie să pui dimineața în cafea pentru a te bucura de proprietățile sale? Florentina Opriș își dezvăluie trucul: „Îți stimulează metabolismul și te ajută să slăbești.”

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies