Obtine un permis de barca pentru ape interioare, lacuri, fluvii si Delta Dunarii!

Obtine un permis de barca pentru ape interioare, lacuri, fluvii si Delta Dunarii!

Stresul a devenit o constantă în lumea noastră și după ani buni în care oamenii au părut că se complac în această situație, lucrurile au început să se schimbe.

Fără îndoială că și pandemia de coronavirus a avut și are rolul ei în această schimbare, deoarece oamenii sunt mult mai atrași de lucrurile simple, naturale, care le umplu sufletul de frumos. Și, una dintre metodele prin care, măcar pentru câteva zile poți lăsa deoparte toate grijile și problemele, este să te urci la bordul propriei ambarcațiuni și să guști din plin plăcerea de a naviga.

 

Începe cu pași mărunți, dar siguri

 

Nimic nu poate descrie în cuvinte plăcerea pe care o simți atunci când navighezi, dar toți cei care au încercat au spus că este vorba de ceva asemănător cu o frumoasă dependență. Simți cum libertatea nu este doar un simplu cuvânt, și te simți mai legat de toate cele care te înconjoară. Dacă vrei să te convingi că nu am exagerat cu nimic, începe ușor, prin obținerea unui permis de barcă pentru categoria D, adică pentru ape interioare, lacuri, fluvii, Delta. Va

trebui să urmezi niște cursuri, atât teoretice, cât și practice, dar la final, vei avea parte de multe satisfacții. Nu-ți face griji, nu este nimic complicat, seamănă oarecum cu testările prin care a trebuit să treci pentru a-ți obține permisul de conducere.

 

Relaxare și bună dispoziție

 

Dacă adori să descoperi locuri noi, sau poate să le vezi pe cele vechi cu alți ochi, navigația este perfectă. Chiar dacă este vorba despre ape interioare, o nouă lume ți se așterne în fața ochilor. Ca să nu mai amintim și de posibilitatea unei vacanțe în Deltă, care de acum pare mult mai incitantă. Sunt atât de multe de spus despre senzațiile pe care le ai atunci când navighezi, încât este aproape o impietate să vorbești despre ele. Fiecare are propriile trăiri, simte altfel apa, și de aceea este imposibil să faci o descriere exactă a acestora.

Cert este că în afară de relaxare, vei avea parte de multă bună dispoziție și o mai bună conexiune cu natura!

 

Sport? Pasiune? Ceva din amândouă!

 

De regulă, cei care susțin examenul pentru a obține un permis barcă pentru ape interioare, se împart în două categorii: pasionații de navigat și care adoră acea senzație de libertate pe care o simt atunci când sunt pe ape și cei care vor să facă asta pentru partea sportive. Indiferent care este motivul care te-a făcut să te înscrii la aceste cursuri, vei avea parte de pregătire teoretică și practică.

 

O pasiune pentru toți oamenii

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Cel mai probabil, atunci când ai citit titlul acestui articol, te-ai gândit că sailing-ul este strict o pasiune pentru cei cu mai mari posibilități financiare. De fapt, nu este chiar așa, și nu contează dacă bărbat sau femeie, doctor sau mecanic auto. Mult mai importantă este pasiunea, curajul, dorința de a descoperi locuri noi, plăcerea de simți vântul prin păr atunci când navighezi.

 

O vacanță de neuitat

 

Chiar dacă afară este destul de frig, nu este greșit să te gândești deja la concediul din vară. De aceea, pentru că ai timp să îți iei permisul barcă categoria D, vrem să îți propunem o idee îndrăzneață: oferă-ți șansa unei vacanțe de neuitat, și crede-ne, nimic din ceea ce ai trăit până acum nu se compară cu una pe ape. Avem și câteva argumente pentru a te convinge, iar în rândurile de mai jos găsești unele dintre ele.

 

Aer curat

 

Atunci când navighezi, stai mult mai mult în aer liber decât o faci de obicei. Chiar dacă mergi la mare sau la munte, vei folosi mașina personală pentru a te deplasa unde ai nevoie. Și atunci, ce ai rezolvat? Ai nevoie de ceva care să te pună în contact direct cu natura, cu frumusețile din jur, iar navigația chiar asta face. Vei putea vedea de aproape locuri unde piciorul omului sau roata mașinii nu pot ajunge, și astfel vei avea parte de o experiență inedită.

 

Un bronz perfect și un somn adânc

 

În cele 7 zile pe care le vei petrece pe apă vei avea parte de un bronz uimitor, care te va face să arăți pur și simplu perfect. PS: nu uita de crema solară, da? De asemenea, dacă până acum aveai ceva probleme cu insomniile, vei uita de ele. Cu siguranță vei organiza și partide de pescuit, iar peștele prins acum va fi cel mai bun pe care l-ai mâncat vreodată. Proaspăt, delicios, iar faptul că e prins chiar de tine, îi dă un gust cu atât mai intens.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

 

Multe fotografii de revistă

 

Evident, vei face și multe fotografii. Unele care îți vor deveni amintiri neprețuite, și care le vor concura pe cele apărute în revistele de specialitate. O vacanță în Deltă, sau chiar pe oricare ape interioare nu va mai fi niciodată ceva banal, și aproape că nu îți va veni să crezi câte locuri și lucruri fascinante descoperi așa.

 

Ce bagaj iei pe barcă

 

Te-ai hotărât! Următoarea ta vacanță va fi pe ape. Dar, ce să adaugi în bagaj, pentru a nu te încărca cu o mulțime de lucruri inutile, dar nici să îți lipsească un anume obiect? Hai să vedem împreună!

 

Bagajul clasic

 

Bagajul clasic al celui care își petrece vacanța pe o ambarcațiune este alcătuit din șapcă sau pălărie, ochelari de soare, două – trei costume de baie, creme de protecție solară, prosop de plajă, papuci de vară, haine lejere. Totuși, pentru serile care pot fi ceva mai reci, ia și un set de haine ceva mai grosuțe, și o pelerină de ploaie. Pentru că spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul chiar atât de generos, optează pentru o geantă din material textil, moale, și nu un troller, masiv și destul de greu de manevrat.

Nu uita niciodată actele, dar și aparatul foto și încărcătorul telefonului, dar și ceva bani de cheltuială! Vând din pupa îți dorim!



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină