Un mic dejun in stil spaniol, satios si hranitor, care te va face sa uiti de omleta clasica.
Mod de preparare
Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa. Se pune o tigaie pe foc cu ulei pana ce se umple a treia parte din capacitatea tigaii. Cand s-a incalzit uleiul, se pun cartofii si ceapa, lasandu-se la foc potrivit sa nu fie nici prea fierti nici prea crocanti si se sareaza.
Intre timp se bat cele 4 oua cu putina sare si o lingura de lapte. Dupa ce s-au facut cartofii, se scurg bine de ulei si se toarna peste oua, amestecandu-se bine. Se lasa 5 minute sa se incorporeze bine oul in cartof. In aceeasi tigaie se pune putin ulei si cand s-a incalzit se toarna aceasta compozitie.
Cand omleta s-a rumenit dedesupt, se intoarce cu un capac sau cu o farfurie pe partea cealalta si se lasa pana se face si aceasta parte, dar nu trebuie lasata mult ca sa nu iasa prea uscata.
Cand este gata se aseaza pe farfurie si se poate manca si rece si calda.Pofta buna!
sursa: gustos.ro