Omleta reprezinta un mic dejun clasic. Acest celebru fel de mancare din bucataria franceza a cucerit intreaga lume prin simplitatea sa.
Este dificil de crezut ca istoria omletei a inceput cu o banala reteta: baterea oualor si prajirea lor in ulei.
In schimb, acum exista atat de multe moduri de preparare a omletei, incat de fiecare data puteti obtine un nou fel de mancare. Puteti adauga in omleta aproape orice, chiar si ciocolata. Iar pentru ca omleta dumneavoastra sa iasa intr-adevar delicioasa, pufoasa si aspectuoasa, echipa noastra va prezinta cateva sfaturi importante.
1. Ca sa obtineti o omleta delicioasa, amestecati foarte bine ouale si laptele, insa nu cu mixerul, ci cu furculita sau telul. De asemenea, puteti sa bateti mai intai albusurile, dupa care sa adaugati galbenusurile si laptele. Umplutura se adauga la sfarsit.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Horoscop TAROT săptămâna 8-14 aprilie 2019. Mesajele CĂRŢILOR DE TAROT pentru cele 12 zodii
2. Ouale pentru omleta trebuie sa fie de casa. Daca pregatiti o omleta dietetica, utilizati doar albusurile.
3. Omleta se poate lasa din cauza adaugarii unei cantitati mari de lapte. Luati in considerare faptul ca pentru un ou aveti nevoie de 20 ml de lapte.
4. Acoperiti tigaia, in care prajiti omleta, cu un capac uns pe partea interioara cu unt.
Citeste continuarea pe culinar.bzi