Omleta spaniolă cu cartofi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de omletă spaniolă cu cartofi.
Rețetă de Omletă spaniolă cu cartofi
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Cine a inventat halvaua. Povestea inovatoare a deliciosului desert și creatorul din culise!
Citește și: Tort cu miere și cremă albă. O dulceață de tort în adevăratul sens al cuvântului!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 500 g de cartofi
- 2 cepe
- 3 linguri de ulei de măsline
- 6 ouă
- sare de mare
- piper negru măcinat
Înainte de
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă pe care o puteți savura chiar la micul dejun, este să începem prin a curăța toți cartofii. Pentru a termina mai repede rețeta puteți să curățați cartofii direct cu dispozitivul special de curățare, pentru ca ulterior să-i puneți într-un bol mare în care ați adăugat apă rece, pentru a îi lăsa timp de câteva minute acolo. Imediat apoi, îi veți lua rând pe rând și veți tăia în felii subțiri, iar pentru a nu rămâne umezi îi veți cere cu un prosop de bucătărie pe fiecare în parte. Atenție însă! În cazul în care aceștia nu sunt bine scurși sau mai rămân umezi, se vor lipi de pereții tigăii atunci când îi vom găti.
- Odată ce am terminat cu cartofi ne vom ocupa și de ceapă, pe care o vom curăța și o vom spăla tot în apă rece, iar ulterior o vom toca în cuburi mici. Într-o tigaie de dimensiuni mai mari vom adăuga lingurile de ulei de măsline, iar prima dată ceapa. Așteptăm ca aceasta să se rumenească la foc mediu și o amestecăm timp de aproximativ 3 minute. Imediat apoi vom adăuga și cartofii pe care i-am feliat și i-am șters foarte bine, iar în momentul în care îi adăugăm vom micșora și intensitatea focului la minim, pentru ca toate ingredientele să se gătească timp de aproximativ 20 de minute. Dacă vom ști că este gata în momentul în care feliile de cartofi vor deveni rumene. Abia atunci este momentul să amestecăm ingredientele noastre, însă fără să folosim diverse ustensile pentru ca feliile noastre să nu mai fie drepte, și putem face acest lucru doar prin înclinarea tigăii.
- Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom sparge toate ouăle, peste care vom adăuga sare de mare și piper negru măcinat, ingrediente pe care le vom amesteca direct cu o furculiță exact ca în rețeta clasică de omletă.
- Ridicăm tigaia de pe foc și adăugăm și ouăle peste amestecul nostru de cartofi și ceapă, iar ulterior vom pune înapoi pe foc, însă tot la foc mic. Lăsăm preparatul pe foc timp de aproximativ 10 minute pe prima parte, sau până când observăm că ouăle sunt bine preparate. Pentru a întoarce această specială omletă cu cartofi, este nevoie să utilizăm o spatulă de bucătărie, să ridicăm ușor omleta de la un capăt și să o lăsăm să alunece într-o farfurie de dimensiuni mai mari, pentru ca ulterior să așezăm tigaia peste omletă care se află în farfurie și să o întoarcem.
- In continuare, tot ce mai trebuie să facem pentru această rețetă este să o mai gătim tot timp de aproximativ 10 minute pentru a se rumeni și ouăle să se gătească complet, de asemenea tot la foc mic. Imediat apoi, după acest interval de timp, vom răsturna omleta pe un platou, o vom lăsa puțin să se răcească, înseamnă de tot, iar apoi o putem servi, pentru că rețeta de astăzi este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.