Aceasta reteta are gust de omleta, insa nu se foloseste niciun ou pentru a o prepara.
Ingrediente
Pentru omleta:
¾ cana faina de naut
¾ cana lapte de soia
1 “ou” vegan (o lingura faina in amestecata cu 2 linguri apa)
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
usturoi si chilli (optional, dupa gust)
Pentru umplutura:
140g ciuperci Champignon
½ ceapa
2 linguri sos de soia
1 crenvurst vegetal
1 rosie
60g cascaval de post ras
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Preparare
Taiati ceapa julienne si feliati ciupercile.
Adaugati-le in tigaie, turnati sosul de soia peste ele.
Gatiti-le acoperite, la foc mediu, timp de cateva minute.
Taiati rosia si crenvurstul vegetal.
Luati capacul de pe tigaie, adaugati rosia si crenvustul feliate si gatiti-le timp de cateva minute, pana se evapora apa lasata de legume.Luati tigaia de pe foc.
Turnati faina de naut intr-un vas.
Adaugati fulgii de drojdie si condimentele.
Preparati “oul” vegan amestecand apa cu faina de in, lasati amestecul sa stea timp de 5 minute si apoi adaugati-l in vas.
Adaugati laptele de soia si condimente si amestecati.
Folositi un tel pentru a dilua cocoloasele formate.
Radeti cascavalul vegan (separat de amestec).
Incingeti o tigaie pe foc cu putin ulei de cocos.
Turnati amestecul pentru a forma o “omleta”.
Intindeti bine omleta cu o ustensila, astfel incat sa nu fie prea groasa (cam ca o clatita).
Cand omleta e gatita, adaugati cascavalul ras pe o jumatate din ea.Apoi adaugati amestecul de legume preparat initial.
Folosind o spatula, petreceti cealalta jumatate a omletei peste umplutura.
Mai lasati-o cateva minute pe foc.
Daca nu ati folosit toata compozitia, repetati procesul pana o terminati.
Sursa