Operația de deviație de sept. Ghid detaliat al etapelor și sfaturi pentru o recuperare eficientă și confortabilă!

Operația de deviație de sept. Ghid detaliat al etapelor și sfaturi pentru o recuperare eficientă și confortabilă!
Când trebuie să faci operația de deviație de sept

Multe persoane se confruntă cu deviația de sept și nu știu care este momentul potrivit pentru o operație de acest tip. Ei bine, în rândurile de mai jos vei afla tot ceea ce ai nevoie despre acest subiect.

Dr. Anamaria Apostol, medic primar ORL, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre momentul potrivit în care o persoană își poate face operația de deviație de sept. Iată care sunt etapele de recuperare!

Când trebuie să faci operația de deviație de sept

1. Simptome severe 

Citește și: Ce înseamnă cancer. Cum poate fi prevenită această boală nemiloasă

Când trebuie să faci operația de deviație de sept[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce este botoxul și cum putem preveni îmbătrânirea pielii. Sfaturi pentru a păstra o piele sănătoasă și strălucitoare!

2. Eșecul tratamentului conservator 

Operația de deviație de sept nu doare, deoarece se face cu anestezie generală și oferă un confort minunat. Persoana în cauză doarme, iar chirurgii își fac treabă.

Ei bine, pentru curioșii care se întrebau dacă după operație vor exista dureri, se pare că răspunsul este unul negativ, deoarece această operație nu este una foarte mare și în urma ei

nu vor exista complicații, dar nici dureri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Când vorbim despre deviația de sept, vorbim despre un perete strâmt din interiorul nasului, peretele median, care desparte cele două fose nazale.

3. Infecții frecvente ale sinusurilor

Când trebuie să faci operația de deviație de sept[Sursa foto: freepik]

„Operația de deviație de sept nu doare, deoarece se face cu anestezie generală.

Oferă un confort minunat această anestezie generală, pur și simplu dormi, iar noi chirurgii putem să facem tot ce ne dorim noi. Întrebarea este dacă doare după operație, nu doare nici după operație. De ce nu doare după operație? Pentru că aceasta operație de deviație de sept nu înseamnă o operație mare, noi când vorbim de o deviație de sept vorbim de un perete strâmt din interiorul nasului, care, acest perete este peretele median care desparte cele două fose nazale  și el în porțiunea anterioară este format dintr-un cartilagiu nu dintr-un os.
Când ai acest perete strâmb, în loc să fie drept, el este strâmb, ce implicații negative are? Ca nu inspiri cum trebuie și nu primești oxigenu de care avem noi nevoie. Poate să optureze foarte mult, iar acest lucru duce la insomnii, oboseala și irascibilitate”,
a spus specialistul.

4. Deformare estetică

Când trebuie să faci operația de deviație de sept[Sursa foto: freepik]

Dacă prezentăm insomnii, oboseala  și irascibilitate ne gândim că este ceva în legătură cu nasul nostru, mergem la medic și ni se pune diagnosticul de deviație de sept nazal, care este cel cartilagnos și nu are cum

să fie dat la o parte cu medicamente, motiv pentru care este nevoie de intervenția medicilor.

Se vor da la o parte cele două mucoase, se decupează părticica deviată și se scoate afară. Ulterior, se face o mică gaură în sept și se acoperă acel defect cu cele două mucoase, care se alipesc, iar la scurt timp după, în nasul tău va fi un perete drept neumblat.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Deci când avem toate aceste simptome ne gândim că este ceva în legătură cu nasul nostru, ne ducem și ni se pune acest diagnostic de deviația septului nazal, care este cel cartilaginos și nu ai cum să îl dai la o

parte cu medicamente și trebuie să intervii chirurgical. Nu se intervine cu ciocanul și cu dalta, se intervine cu un bisturiu, cu o foarfecă, cu instrumente reci. Acest cartilagiu trebuie să îți imaginezi că este acoperit de două mucoase, cum e degetul acoperit de piele. Dai la o parte cele două mucoase și ai în fața ta cartilagiu și pur și simplu decupezi părticica deviată și o scoți afară. Faci o mică gaură în sept și acoperă acel defect cu cele două mucoase, ele se alipesc și în momentul în care în a doua zi te uiți în nasul tău vei vedea un perete drept neumblat. Ca să se alipească și să nu rămână despărțite, pentru că cartilajul septal a despărțit acea mucoasă și a făcut-o mai mare, la sfârșitul operației trebuie să tamponăm. Cele două tampoane ajung până în spatele nasului. Înainte se puneau niște fașe, niște meșe lungi. Acum sunt niște bureței subțirei din silicon sau din alte materiale care se pun în interiorul nasului ca să țina pereții când pică cele două mucoase”, a mai spus specialistul.

Decizia de a face operația de deviație de sept trebuie luată în funcție de situația și nevoile tale individuale

Burețeii de după operație trebuie scoși cu ușurință. Aceștia sunt înmuiați de secrețiile noastre, sau se pot înmuia cu ajutorul unor picături.

„Acei bureței trebuie scoși cu ușurință. Ei sunt înmuiați de secrețiile noastre sau putem să îi înmuiem noi cu niște picături, îi scoatem cu blândețe, ușor, în două secunde, fără nicio durere, fără nicio traumă. Ce trebuie să mai rețină pacienții este că imediat după operație fața ta arată exact că înainte de operație”, a mai spus specialistul.

 

Citește și: Operația de deviație de sept nazal. Este un moft sau o necesitate?



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

”S-au schimbat foarte mult când m-au văzut așa.” Cine a fost alături de Constantin Enceanu, atunci când interpretul se afla în perioada de recuperare după intervenția chirurgicală

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies