Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?

Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?
Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre operația de micșorare a stomacului.

Operația de micșorare a stomacului a devenit și la noi în țară un trend. Din ce în ce mai multe vedete apelează la o astfel de intervenție care le schimbă viața semnificativ. Cu toate acestea, deși pare o metodă rapidă și eficientă de a scăpa de kilogramele în plus, această operație nu este deloc una ușoară și presupune o serie de riscuri la care pacientul trebuie să se aștepte.

De aceea, nu ar trebui considerată ca fiind un trend, ci o necesitate.

În cadrul emisiunii „Follow us!”, difuzată pe Kanal D2, domnul doctor Ștefan Tucă, Medic Primar Chirurg, a oferit informații prețioase despre operația de micșorare a stomacului.

Când se poate face operația de micșoare a stomacului

Citește și: „Stomacul meu este acum cât o minge de tenis. Acum avem loc în pat.” Leonard Miron, de nerecunoscut! Prezentatorul TV a slăbit 34 de kilograme

Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?
Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?[Sursa foto: freepik]

Citește și: „La asta nu cred că rezist! Nu se poate!” Ce interdicții are Vica Blochina după operația de micșorare a stomacului

Specialistul în domeniu a ținut să precizeze că această operație nu ar trebuie să presupună o modă, ci o necesitate și ar trebui să fie efectuată numai în condițiile în care persoana respectivă are o greutate ce depășește un anumit prag, iar greutatea respectivă îi pune în pericol sănătatea.

„Această operație nu este o modă, este o necesitate. Are indicații precise și se face după criterii foarte bine stabilite. Este o chirurgie care presupune rigurozitate. În România există niște reguli care sunt respectate cu strictețe. Persoanele care ajung să facă intervenții bariatrice, așa se numesc intervențiile pentru scăderea în greutate, trebuie să aibă un indice de masă precis, un indice de masă corporală de peste 35.

Acest indice este definit ca un raport între greutatea persoanei respective exprimată în kilograme și înălțimea exprimată în metrii la pătrat .”, a spus specialistul în domeniu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Mai mult decât atât, persoanele cu indicele de masă corporală mai mare de 35, deși vor încerca să slăbească prin diete, rezultatul nu va fi unul satisfăcător.

La pacienții cu indicele acesta de masă corporală, se consideră că șansa acestora de a menține rezultatul bun obținut prin dietă, nu este una satisfăcătoare, în sensul că se vor reîngrășa .”, a precizat domnul doctor.

Cum te pregătești de operația de micșorare a stomacului  

Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?
Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?[Sursa foto: freepik]

Persoanele care vor să apeleze la o astfel de intervenție trebuie să fie conștiente de riscurile la care se expun și să fie evaluate din punct de vedere nutrițional, dar și psihologic.

Astfel, trebuie să se asigure că după operație vor trebui să respecte un regim alimentar strict, astfel încât să nu își mărească la loc structura musculară a stomacului

Înainte de operație există o întreagă comisie care te evaluează, de la psiholog, la nutriționist, la chirurg, anestezist și gastroenterolog.

Din punct de vedere estetic, fizionomia și aspectul fizic al persoanei respective se modifică înspre bine, dar nu pentru estetică se întâmplă această operație, ci se întâmplă pentru că pacienții cu obezitate de gradul 3 sunt într-adevăr bolnavi și trebuie

ajutați să își reechilibreze sănătatea .”, a mai spus specialistul în domeniu.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Reguli de respectat după operația de micșorare a stomacului

Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?
Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?[Sursa foto: freepik]

Specialistul în domeniu a precizat că după această intervenție, persoana respectivă trebuie să respecte anumite restricții alimentare. În caz contrar, va crește din nou în greutate.

După operațiile bariatrice, perioada de scădere în greutate se întinde cam până la 1 an- 1 an și jumătate. Pe parcursul acestui un an și jumătate pacientul va ajunge să aibă greutatea corespunzătoare înălțimii lui. În timpul acestei perioade este foarte important să rămână cu niște obiceiuri alimentare sănătoase. Stomacul rămas este mic. Există restrictivitate. Și să vrea să mănânce mai mult, nu poate.

Dacă revine la vechile obiceiuri și începe să mănânce din ce în ce mai mult, stomacul fiind o structură musculară, va lupta cu alimentele și își va alungi fibra musculară în așa fel încât volumul său va crește. ”, a mai precizat specialistul în domeniu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii. Ce reprezintă acest țesut

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies