Operațiile estetice în era Instagram. A crescut cu 75% numărul pacienților sub 30 de ani!

Operațiile estetice în era Instagram. A crescut cu 75% numărul pacienților sub 30 de ani!
Operațiile estetice în era Instagram. A crescut cu 75% numărul pacienților sub 30 de ani!

În era digitală, când rețelele sociale ne influențează în mare proporție viețile, standardele de frumusețe sunt redefinite constant. Instagram, o platformă care pune accent pe imagine, a devenit o forță majoră în modelarea percepțiilor despre aspectul fizic. Această influență a dus la o creștere semnificativă a numărului de tineri care optează pentru operații și diferite proceduri estetice.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad vorbește despre presiunile și tendințele actuale în rândul tinerilor care recurg la astfel de proceduri.

Presiunea socială și standardele de frumusețe

"Rețelele sociale, în special Instagram, sunt pline de imagini editate și trecute prin filtre, care prezintă standarde de frumusețe adesea nerealiste. Influencerii și celebritățile prezintă vieți perfecte și chipuri fără imperfecțiuni, iar asta pune o presiune enormă asupra tinerilor obișnuiți.

Această expunere constantă la social media poate duce la o scădere a stimei de sine și la o dorință accentuată de a atinge acele standarde prin orice mijloace disponibile, inclusiv prin chirurgia estetică. Conform unui studiu publicat de Academia Americană de Chirurgie Plastică și Reconstructivă Facială (AAFPRS), numărul pacienților sub 30 de ani care apelează la diferite proceduri de înfrumusețare a crescut cu 75% în ultimii ani",
declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Trenduri în chirurgia estetică

"În ultimii ani, anumite proceduri estetice au devenit extrem de populare în rândul tinerilor. Printre acestea se numără:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  1. Augmentarea buzelor: Datorită popularității buzelor pline, promovate de vedete precum Kylie Jenner, augmentarea buzelor a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri.
  2. Rinoplastia fără operație: Corecția nasului rămâne o intervenție populară, adesea influențată de dorința de a obține un profil perfect în fotografii. Din fericire, acum nu mai trebuie să apelăm la bisturiu pentru a remodela nasul, ci putem face acest lucru cu ajutorul unei proceduri minim invazive pe bază de acid hialuronic.
  3. Liftingul facial fără operație: Procedurile care înlocuiesc operațiile clasice, cum ar fi lifting-ul facial, sunt preferate pentru că oferă rezultatele rapide, nu lasă cicatrici și nu necesită perioadă de recuperare.
    Avem în acest sens procedura proprie M-Rejuvenation, un tratament minim-invaziv care reîntinerește trăsăturile feței, având efect ce durează mai mult de un an de zile. Procedura implică injectarea unui cocktail personalizat de substanțe, adaptat tipului și nevoilor tenului fiecărui pacient. Este recomandată atât femeilor, cât și bărbaților care doresc să încetinească procesul de îmbătrânire. Tratamentele de remodelare a părții inferioare a feței, precum augmentarea bărbiei cu hidroxiapatită de calciu și eliminarea gușei fără tăietură, sunt și ele foarte populare.
    Pentru a elimina gușa inestetică, există opțiuni minim invazive care nu necesită internare sau recuperare. Bărbia dublă poate fi tratată cu injecții adipolitice care dizolvă grăsimea în 4-8 ședințe, efectuate lunar. Putem, de asemea, apela la lipofilling- o soluție sigură și versatilă pentru rezolvarea mai multor probleme estetice, precum umplerea ridurilor, mărirea buzelor, conturarea facială, augmentarea sânilor și feselor, precum și corectarea cicatricilor"
    , mai spune medicul estetician Iancu Morad.

De ce merg tinerii la estetician?

"Tinerii sunt motivați de diverse lucruri atunci când aleg să apeleze la medicina estetică. Printre acestea se numără:

- Dorința de a se conforma standardelor de frumusețe impuse de rețelele sociale: Multe persoane își doresc să arate la fel de bine în realitate cum arată în pozele de pe Instagram.

- Creșterea încrederii în sine: Mulți cred că o îmbunătățire de ordin estetic le va aduce un plus de încredere și succes, atât în viața personală cât și în cea profesională. Lucru perfect adevărat. Atunci când nu avem complexe și ne simțim bine în propria piele, vom observa cu siguranță îmbunătățiri în toate aspectele vieții.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

- Influențați de prieteni și de vedetele preferate: Deciziile de a apela la diferite proceduri estetice sunt adesea influențate de ceea ce vedem în jur și de trendurile promovate de personalitățile pe care le admirăm", adaugă Dr. Iancu Morad.

Există riscuri?

"Este firesc să ne dorim să arătăm mai bine și să apelăm la medicina estetică pentru a ne rezolva complexele, însă este crucial să alegem un medic certificat, cu experiență, pentru a evita complicațiile sau rezultatele nesatisfăcătoare. Este important să mergem la medic cu mintea deschisă, fără preconcepții, și să fim dispuși să ascultăm recomandările acestuia, mai ales dacă ceea ce ne dorim nu ni se potrivește. Totodată, trebuie să fim conștienți că presiunea constantă de a ne conforma unor standarde nerealiste poate avea efecte negative asupra sănătății noastre mentale", încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies