Opiniile contradictorii devin mereu certuri aprinse? Iata cum sa schimbi asta

Opiniile contradictorii devin mereu in certuri aprinse? Iata cum sa schimbi asta
Opiniile contradictorii devin mereu in certuri aprinse? Iata cum sa schimbi asta

Orice cuplu experimenteaza momente in care parerile celor doi se afla in contradictoriu.

Opiniile contradictorii devin mereu certuri aprinse? Iata cum sa schimbi asta. Orice cuplu experimenteaza momente in care parerile celor doi se afla in contradictoriu, insa asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa se transforme intr-o cearta. Totusi, te intrebi deseori ce anume faceti voi gresit, de ajungeti la cearta de fiecare data. Ai cumva sentimentul ca gestionarea conflictelor este o arta, pe care putini reusesc sa o stapaneasca. Daca te afli in situatia in care orice diferenta de opinie devine o cearta nostruoasa, iata cativa pasi pe care ii poti urma, ca sa schimbi asta:

Observa diferenta de opinii si abordeaz-o diferit

Ai ajuns in punctul in care ai descoperit ca parerea ta este la polul opus fata de parerea lui. Respira. Devino mai constienta de dinamica dintre voi. Urmareste felul in care va indreptati in directii diferite. Astfel, decat sa iti aperi punctul de vedere, ori sa demontezi parerea lui, scoate in evidenta ca aveti ocazia sa dezbateti un subiect interesant, din care sa invatati.

In felul acesta, nu veti incerca sa castigati lupta, ci sa intelegeti o perspectiva noua.

Opiniile contradictorii devin mereu in certuri aprinse? Iata cum sa schimbi asta
Opiniile contradictorii devin mereu in certuri aprinse? Iata cum sa schimbi asta[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Respecta-i parerea, chiar daca nu esti de acord cu ea

Este adevarat ca anumite afirmatii pot deveni declansatori foarte puternici. Trebuie insa sa intelegi ca diferentele de perspective decurg din faptul ca fiecare dintre voi se raporteaza la contexte diferite.

Ati trait in medii diferite, ati primit educatie diferita si este posibil chiar sa va raportati la seturi diferite de valori.

Nu incerca sa schimbi pareri; concentreaza-te pe echilibru

Decat sa cauti contra-argumente si sa le exprimi cu mandrie si competitivitate, mai degraba incearca sa fii flexibila si deschisa la ceea ce are partenerul tau de comunicat. Ulterior iti poti expune si tu punctul tau de vedere, intr-o maniera calma.

Parerea lui trebuie mai intai inteleasa, mai degraba decat de a fi schimbata.

Citeste si: Gelozia în cuplu: ce declanşează şi care sunt consecinţele acesteia



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies