Ordinea în casă înseamnă fericire: 6 metode rapide și eficiente pentru a menține curățenia

cum sa cureti casa mai usor
Ordinea în casă înseamnă fericire

Deseori, casa devine dezorganizată. Însă știați cum o puteți păstra ordonată mai mereu?

Aflați din rândurile următoare cum vă puteți păstra casa curată și ordonată, tot timpul, astfel încât să nu se aglomereze casa, la un moment dat.

 

Cum să-ți păstrezi casa ordonată tot timpul

O casă poate fi distrusă rapid. Deși pare să nu existe niciun loc, putem găsi o mulțime de vase murdare, stropi de pastă de dinți pe chiuveta, oglinda din baie și documente peste tot.

Nu va trebui să petreci o după-amiază întreagă curățând casa dacă faceți în fiecare zi niște sarcini ușoare și rapide de ordine. Există o tendință a noastră de a lăsa sarcinile de gospodărie pentru o zi viitoare, când sperăm să avem mai mult timp. Rutina simpla de curățare periodica este esențială pentru menținerea unei case ordonate. Prin urmare, ne putem bucura de a trăi într-o casă curată în fiecare zi.

1. Porniți mașina de spălat vase în fiecare seară și goliți-o în fiecare dimineață

Dacă mașina de spălat vase este plină sau nu, obișnuiește-te să o pornești și să o golești în fiecare zi. În loc să umpleți chiuveta cu vase murdare, puteți pune fiecare vas murdar în mașina de spălat vase pe parcursul zilei pe măsură ce le utilizați. Vasele se pot îngrămădi atât de repede încât să arate ca și cum ar fi în bucătărie.

Puteți extinde acest lucru la două zile dacă trăiți singur sau aveți o familie mică. Este important să fii proactiv și să ai un loc unde să depozitezi obiectele murdare. O mașină de spălat vase poate fi descărcată rapid în mai puțin de cinci minute.

Citește și: Cine se ocupă de întreaga curățenie în casa Corneliei Rednic. Ce spune artista despre treburile gospodărești. „Așa am fost crescută. Nu cade nimic.”

Ordinea în casă înseamnă fericire[Sursa foto: freepik]

Citește și: Descoperă plăcerea curățeniei: Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

2. Procesați corespondența imediat ce o primiți

Multe case sunt murdare din cauza hârtiei. Sortează de îndată ce primești poșta.

Dacă încă primiți facturi pe hârtie prin poștă, deschideți-le și puneți-le într-un loc desemnat pentru plată. Puteți distruge sau folosi informații personale pentru a le ascunde. Un coș care colectează reclamele și mesajele nedorite este binevenit; când se umple, îl veți arunca în coșul de reciclare a hârtiei. Este important să fim conștienți că există facturi, indiferent dacă le deschidem sau nu.

sfaturi curatenie
Ordinea în casă înseamnă fericire[Sursa foto: freepik]

3. Spălați și puneți la loc rufele în fiecare zi

În casele mai mici, unde nu sunt mulți membri ai familiei, nu este necesar să faci o tura de rufe în fiecare zi. Cu toate acestea, poți decide să speli rufele tale într-o zi, pe ale soțului tău într-o altă zi, pe prosoapele tale într-o altă zi, etc. La mașinile de spălat și uscătoare este grozav că fac aproape toată munca pentru noi.

cum sa menti ordine in casa
Ordinea în casă înseamnă fericire[Sursa foto: freepik]

4. Fă-ți patul

Pregătirea patului poate fi o parte a obiceiurilor tale de dimineață. Puteți face patul în timp ce vă pregătiți pentru muncă, cum ar fi alegerea hainelor sau aplicarea machiajului. Nu durează prea mult! Este o îmbunătățire rapidă a dormitorului!

curatenie rapida
Ordinea în casă înseamnă fericire[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

5. Aranjați și ștergeți blaturile

Nu ar trebui să dureze prea mult. Pentru a șterge blaturile, puteți folosi șervețele dezinfectante. O sticlă spray cu un amestec de oțet și apă și un prosop de hârtie sau o cârpă de spălat funcționează la fel. Curățarea blaturilor de baie ar trebui să facă parte din rutina dvs. odată ce vă obișnuiți să faceți acest lucru în bucătărie.

Ordinea în casă înseamnă fericire[Sursa foto: freepik]

6. Curățați o zonă mică

Cu toate că ceea ce curățați se va schimba de fiecare dată, cel mai bun lucru este să curățați mai mult în fiecare zi. Curățarea rapidă a prafului, a dușului, a bucătăriei și a sufrageriei sau a oricărui loc care pare murdar în acea zi ar putea fi responsabilitatea. Dacă vă ocupați de o treabă pe rând, nu vă veți simți niciodată îngropați de toate sarcinile care implică curățenia zilnică.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

trucuri de curatenie
Ordinea în casă înseamnă fericire[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Descoperă plăcerea curățeniei: Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies