Majda Aboulumosha a pregătit un desert în stil turcesc.
Majda Aboulumosha a lăsat toate preparatele complicate pe care le pregătea până acum sau cu care dorea să îi surprindă pe cei dragi, astfel că a venit momentul unui desert simplu, delicios, în stil turcesc, care să se potrivească perfect după toate alimentele bogate în grăsimi de pe masă de sărbători. Astfel, vedeta a pregătit orez cu lapte, în stil turcesc, și a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele pe care le folosește, dar și cum aromatizează totul.
Ingrediente- Orez cu lapte în stil turcesc (sütlac)
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 150 de grame orez
- 3 gălbenușuri
- 50 de grame amidon
- Esență de vanilie sau păstaie de vanilie (eu am folosit pastă pură de Madagascar)
- 150 de grame zahăr (dacă vreți mai dulce mai adaugați)
- 1 l lapte
- Apă de trandafir (opțional), câteva picturi
Orez cu lapte în stil turcesc, desertul pregătit de Majda Aboulumosha
Citește și: Mesaje de Sf. Vasile 2025: Urări cu La mulți ani- stirilekanald.ro
Majda începe prin a fierbe orezul în apă, apoi amestecă gălbenușurile cu zahărul, vanilie, amidon și laptele, iar când orezul este aproape fiert, toarnă această compoziție peste el. Îl mai lasă la foc pentru aproximativ 7 minute până se îngroașă, apoi transferă totul în vase rezistente la cuptor și le lasă pentru 25 de minute, până când se formează o crustă deasupra. Acest desert rapid și delicios, din doar câteva ingrediente, poate fi adaptat în funcție de gust, iar esențele și zahărul pot fi adăugate în funcție de preferințe.
În doar câteva minute, vă puteți bucura de ceva dulce, cu tot ce aveți deja la îndemână în bucătărie. „Am fiert orezul în apa, am amestecat gălbenușurile cu zahărul, vanilia, amidonul și laptele și când orezul a fost aproape fiert, am pus această compoziție peste orez și am mai lăsat pe foc încă vreo 7 minute până când s-a îngroșat un pic. Am transferat totul în vasele de teracotă (sau puneți în vase rezistente la cuptor) și mai lăsați încă vreo 25 de minute la 170 de grade până când a prins o crustă!”, a scris Majda Aboulumosha.@majdaaboulumosha7 Ingrediente. Orez cu lapte în stil turcesc( sütlac) 150 grame orez 3 gălbenușuri 50 grame amidon Esență de vanilie sau păstaie de vanilie( eu am folosit pasta pură de Madagascar) 150 gr zahăr( dacă vreți mai dulce mai adăugați) 1 l lapte 🥛 Apă de trandafir( opțional) câteva picături. Am fiert alt dente orezul în apă, am amestecat gălbenușurile cu zahărul, vanilia, amidonul și laptele și când orezul a fost aproape fiert am pus această compoziție peste orez și am mai lăsat pe foc încă vreo 7 minute până când s-a îngroșat un pic. Am Transferat totul în vasele de teracotă( sau puneți în vase rezistente la cuptor) și mai lăsat încă vreo 25 de minute la 170 grade până când au prins o crustă! Să aveți poftă 🤗 #fyyyyyyyyyyyyyyyy #fyp #viral #foryou #cooking #sutlac ♬ Ay Balam- Uzeyir Mehdizade & Sevcan Dalkıran