Orezul cu lapte și gem de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de orez
Rețetă de orez cu lapte și gem de căpșune
Rețeta delicioasă de orez cu lapte și gem de căpșune, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de orez cu lapte și gem de căpșune este de 15 minute
Timp de preparare - 15 minute
Timp total - 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de orez cu lapte și gem de căpșune este pentru 4 persoane
Citește și: Musaca de cartofi gratinată. Un preparat sățios și perfect pentru cină!
Ingrediente – orez cu lapte și gem de căpșune
- 2 căni de orez
- 4 căni de lapte, la temperatura camerei
- 4 linguri de zahăr granulat
- o esență de vanilie
- un praf de sare
- câteva căpșune proaspete
- gem de căpșune
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Mesaje de Crăciun 2024: Sărbători binecuvântate alături de cei dragi- stirilekanald.ro
Mod de preparare - orez cu lapte și gem de căpșune
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru aceasta rețetă de astăzi, este să începeți prin a pregăti o oală de dimensiuni mai mari, pe care o veți pune pe aragaz la fiert, și veți adăuga în această sare, dar și esența de vanilie.
- Între timp, vă veți ocupa de spălarea orezului, care trebuie spălat în cel puțin două-trei ape, pentru a ne asigura că este într-adevăr curat.
- Abia în momentul în care laptele începe să se umfle, veți adăuga în oala respectivă zahărul, și orezul spălat, pe care-l veți lăsa să fiarbă la foc mediu spre mic. Atenție însă! Este nevoie să amestecați din când în când pentru a vă asigura că orezul nu se va lipi de fundul oalei.
- Abia în momentul în care observați că orezul este fiert, adică după aproximativ 20 de minute, oala se va lăsa deoparte și se va acoperi cu un capac. Orezul trebuie lăsat să se odihnească timp de aproximativ 10 minute.
- După acest interval de timp, puteți împărții orezul în ce vase doriți, iar deasupra îl puteți orna cu gem de căpșune, dar și câteva căpșune proaspete, după preferințe. Fructele se pot înlocui, de asemenea și gemul, în funcție de propriile preferințe. Se poate consuma atât rece, cât și cald, de asemenea în funcție de preferințe, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Ingredientul secret pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cum să iasă delicioși fără să pui ulei!