Orez pentru frumusete din cap pana in picioare! Uite cateva retete pe care-l poti prepara acasa!

Orez pentru frumusete din cap pana in picioare! Uite cateva retete pe care-l poti prepara acasa!
Orez pentru frumusete din cap pana in picioare! Uite cateva retete pe care-l poti prepara acasa!

Orezul, apa de orez si faina de orez fac parte din ingredientele unora dintre cele mai bune si scumpe produse de ingrijire corporala din lume.

Din cele mai vechi timpuri, gheisele japoneze foloseau acest ingredient, aparent banal, in baile lor, pentru a se bucura de minunatele sale efecte de infrumusetare.

Brandurile de cosmetic folosesc acum taratele de orez in orice produs, de la seruri la uleiuri si geluri de curatare.

Cercetatorii in domeniu au descoperit faptul ca anumite parti ale plantei de orez au beneficii de calmare a iritatiilor, hidratare si exfoliere a tenului si a intregului corp, iar daca nu iti permiti un produs scump de ingrijire, poti sa inveti sa il obtii singura, acasa!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Demachiant

si tonic din orez- Clateste o cana de orez, apoi pune-l intr-un castron si acopera-l cu apa. Lasa-l sa se inmoaie timp de aproximativ 15 minute, pana cand apa se infiltreaza bine. Toarna apoi apa de pe el intr-un recipient cu spray si foloseste-l ca toner sau ca solutie de curatare a fetei. Poti pastra “demachiantul” obtinut timp de 5 zile in frigider. Bonus? Daca obisnuiesti sa-ti faci si alte tratamente acasa, poti inlocui apa cu apa de orez, astfel ca fiecare “remediu” va deveni instant mai eficient!

Masca de fata- La fel ca

si in pasul de mai sus, pregateste un bol cu apa de orez. Ia un prosop de hartie si decupeaza-l in forma ovala, dupa fata ta. Taie gauri pentru ochi, nas si gura. Impacheteza-l apoi si scufunda-l in apa cu orez si lasa-l sa se inmoaie timp de cateva minute. Ridica-l apoi usor, stoarce lichidul in exces si asteaza-ti masca pe fata. Lasa sa actioneze timp de aproximativ 20 de minute.
Dupa ce o inlaturi, iti vei simti tenul mai hidratat si mai catifelat!

Baie calmanta- In urma unui studiu realizat pe un grup de pacienti care sufereau de inflamatie cronica, medicii au constatat ca o baie de 15 minute intr-o cada cu apa si orez poate sa fie un remediu extrem de eficient. Reteta include o cana de orez alb, o cana de orez brun, doua linguri de ceai negru si o cana de lapte praf.

Amesteca-le intr-un bol apoi pune amestecul intr-un tifon si inoada-l bine. Scufunda-l apoi in cada cu apa calda si bucura-te de magie!
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies