Orezul ar putea cauza cancer, boli de inima si diabet in special persoanelor in crestere.
Cercetatorii britanici avertizeaza ca orezul este cultivat in zone s-a practicat agricultura intensiva in trecut, fiind utilizate pesticide si ingrasaminte chimice.
Ca rezultat, cel mai popular tip de cereale din lume contine arsenic si se recomanda sa se consume cat mai rar posibil, copiii fiind cei mai expusi riscului de cancer. Orezul are o cantitate de arsenic anorganic de 10 ori mai mare decat orice alt tip de mancare. Prin urmare, persoanele care consuma orez in mod constant isi pericliteaza starea de sanatate. Mai mult decat atat, metoda traditionala de a gati acest tip de cereala (clocotim apa, punem orezul in apa respectiva si fierbem pana obtinem textura dorita) pastreaza otrava mai bine decat oricare alta, sustin specialistii de la healthyfoodhouse.com.
Nivelurile ridicate de arsenic conduc la boli de inima, diabet, cancer de plamani si afectiuni ale sistemului nervos. Incepand din vara anului 2016, Comisia Europeana va adopta masuri severe in ceea ce priveste standardele de comercializare ale orezului si a produselor acceptate pe piata, precum cerealele pentru micul dejun destinate bebelusilor si copiilor sub un an.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro