Rasolul de vițel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de rasol de vițel.
Rețetă de rasol de vițel
Rețeta delicioasă de rasol de vițel, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de rasol de vițel este de o oră
Timp de preparare - 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - 3 ore
Rețeta de rasol de vițel este pentru 4 persoane
Ingrediente – rasol de vițel
- 600 g de rasol de vită
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 căței de usturoi
- un ardei iute roșu
- 200 ml de vin roșu
- 200 ml de supă de oase
- 8 linguri de ulei de măsline
- 5 linguri de bulion
- o linguriță de cimbru uscat
- o linguriță de sare
- 4 foi de dafin
- 3 linguri de făină
- 200 ml de apă
- 300 g de sparanghel
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - rasol de vițel
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de rasol de vițel, este să condimentăm rasolul cu sare, pe ambele părți, pentru ca ulterior să-l dăm și prin făină acoperind foarte bine carnea pe toată suprafața sa, iar apoi ulterior îl vom scutura de exces.
- În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz la foc mediu, astfel încât să se încingă adăugând lingurile de ulei iar ulterior și rasolul. Pe fiecare parte a acestuia, îl vom ține timp de aproximativ 5 minute iar ulterior îl vom scoate din tigaie și vom așeza pe un platou separat.
- Tot în această tigaie vom mai adăuga încă puțin ulei iar ulterior vom căli ceapa pe care am tocat-o mărunt în prealabil timp de aproximativ 5 minute astfel încât să devină translucidă.
- Abia acum a venit momentul să adăugăm rasolul înapoi în tigaie peste restul ingredientelor și să adăugăm deasupra sa și vinul. Acesta se va găti timp de aproximativ 15-20 de minute până când tot vinul se va evapora. Abia apoi vom adăuga și cimbrul, foile de dafin, sarea, supa și apa, iar ulterior acoperim tigaia noastră cu un capac pentru a găti la foc mediu tot conținutul timp de aproximativ 2 ore astfel încât, în acest timp rasolul va deveni fraged și se va descompune foarte ușor cu ajutorul unei furculițe. Atenție însă! În cazul în care în tot acest timp de 2 ore, sosul nostru va începe să scadă, vom adăuga câte 50 ml de apă în tigaie. De reținut este faptul că la final, sosul nostru din tigaie trebuie să rămână ușor lichid, însă nu apos.
- După acest interval de timp atunci când rețeta noastră este gata, vom opri focul și vom muta sosul într-un blender pentru a blendui întregul conținut până vom obține un sos fin. Sosul se va adăuga înapoi în tigaie peste rasol, și vom mai gândi timp de aproximativ 5 minute astfel încât pe toată suprafața solului să existe sosul nostru pe care l-am pregătit.
- După acest interval de timp, rețeta noastră este gata de servit, alături de sparanghelul nostru pe care l-am pus în apă la fiert într-o oală iar momentul în care a dat în clocot vom mai fierbe timp de aproximativ 5 minute sparanghelul pentru a deveni fraged, condimentat fiind apoi cu sare, puțin un dar și zeama de lămâie. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui lămâie pe mătură! Gospodinele adevărate apelează des la acest truc