Osso Buco, rețetă de rasol de vițel. un fel de mâncare italian clasic, cu o aromă bogată și un gust delicios!

Osso Buco, rețetă de rasol de vițel

Rasolul de vițel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de rasol de vițel. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos rasol de vițel, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de rasol de vițel 

Rețeta delicioasă de rasol de vițel, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de rasol de vițel este de o oră 

Osso Buco, rețetă de rasol de vițel [Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 2 ore 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp total - 3 ore 

Rețeta de rasol de vițel este pentru 4 persoane 

Osso Buco, rețetă de rasol de vițel [Sursa foto: freepik]

Ingrediente – rasol de vițel 

  •  600 g de rasol de vită 
  • 2 cepe 
  • 2 morcovi 
  • 4 căței de usturoi  
  • un ardei iute roșu 
  • 200 ml de vin roșu 
  • 200 ml de supă de oase 
  • 8 linguri de ulei de măsline 
  • 5 linguri de bulion 
  • o linguriță de cimbru uscat 
  • o linguriță de sare 
  • 4 foi de dafin 
  • 3 linguri de făină 
  • 200 ml de apă 
  • 300 g de sparanghel 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Osso Buco, rețetă de rasol de vițel [Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Citește și: Spaghete cu sos de roșii și busuioc. Cum să obții o rețetă perfectă din bucătăria italiană în doar 30 de minute!

Mod de preparare - rasol de vițel 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de rasol de vițel, este să condimentăm rasolul cu sare, pe ambele părți, pentru ca ulterior să-l dăm și prin făină acoperind foarte bine carnea pe toată suprafața sa, iar apoi ulterior îl vom scutura de exces. 
  2. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz la foc mediu, astfel încât să se încingă adăugând lingurile de ulei iar ulterior și rasolul. Pe fiecare parte a acestuia, îl vom ține timp de aproximativ 5 minute iar ulterior îl vom scoate din tigaie și vom așeza pe un platou separat. 
  3. Tot în această tigaie vom mai adăuga încă puțin ulei iar ulterior vom căli ceapa pe care am tocat-o mărunt în prealabil timp de aproximativ 5 minute astfel încât să devină translucidă. Abia apoi vom adăuga și morcovul pe care l-am tocat de asemenea în prealabil în cuburi, de această dată sau rondele, după preferințe, dar și cățeii de usturoi mărunțiți, și ardeiul iute pe care l-am tocat rondele. Toate aceste ingrediente se amestecă cu ajutorul unei spatule și se mai țin pe foc timp de aproximativ 5 minute pentru ca ulterior să adăugăm peste acestea și bulionul. 
  4. Abia acum a venit momentul să adăugăm rasolul înapoi în tigaie peste restul ingredientelor și să adăugăm deasupra sa și vinul. Acesta se va găti timp de aproximativ 15-20 de minute până când tot vinul se va evapora. Abia apoi vom adăuga și cimbrul, foile de dafin, sarea, supa și apa, iar ulterior acoperim tigaia noastră cu un capac pentru a găti la foc mediu tot conținutul timp de aproximativ 2 ore astfel încât, în acest timp rasolul va deveni fraged și se va descompune foarte ușor cu ajutorul unei furculițe. Atenție însă! În cazul în care în tot acest timp de 2 ore, sosul nostru va începe să scadă, vom adăuga câte 50 ml de apă în tigaie. De reținut este faptul că la final, sosul nostru din tigaie trebuie să rămână ușor lichid, însă nu apos. 
  5. După acest interval de timp atunci când rețeta noastră este gata, vom opri focul și vom muta sosul într-un blender pentru a blendui întregul conținut până vom obține un sos fin. Sosul se va adăuga înapoi în tigaie peste rasol, și vom mai gândi timp de aproximativ 5 minute astfel încât pe toată suprafața solului să existe sosul nostru pe care l-am pregătit. 
  6. După acest interval de timp, rețeta noastră este gata de servit, alături de sparanghelul nostru pe care l-am pus în apă la fiert într-o oală iar momentul în care a dat în clocot vom mai fierbe timp de aproximativ 5 minute sparanghelul pentru a deveni fraged, condimentat fiind apoi cu sare, puțin un dar și zeama de lămâie. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

Osso Buco, rețetă de rasol de vițel [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui lămâie pe mătură! Gospodinele adevărate apelează des la acest truc



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, îndrăgită în întreaga lume. Descoperă combinația perfectă pentru o experiență culinară rafinată!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte