Otetul de mere: utilizari surprinzatoare recomandate de Dr. OZ!

Otetul de mere: utilizari surprinzatoare recomandate de Dr. OZ!
Otetul de mere: utilizari surprinzatoare recomandate de Dr. OZ!

Probabil ai auzit deja despre beneficiile miraculoase ale otetului de mere, atat in ceea ce priveste nutritia, cat si starea generala de sanatate.

Benefic pentru dieta, sanatate si frumusete, otetul de mere se numara printre ingredientele naturale preferate de nutritionisti si specialisti in frumusete.

Si daca pana acum stiam ca este eficient in lupta cu raceala si, partial, in razboiul cu incapatanatele kilograme in plus, am aflat de la Doctor Oz ca otetul de mere face mai multe miracole decat credeam!

Te scapa de matreata- Matreata este mai mult decat un disconfort.

Este o problema jenanta, care poate sa iasa in evidenta in cele mai nepotrivite momente. Si pentru ca produsele care promit sa te scape de aceasta problema sunt costisitoare si, deseori, ineficiente, otetul de mere iti sare in ajutor! Amesteca o cantitate mica de otet de mere (cam un sfert de cana) si o cantitate egala de apa si pune amestecul intr-un recipient cu pulverizator. Aplica amestecul pe parul umed, proaspat spalat si lasa-l sa actioneze aproximativ 15 minute, apoi clateste din abundenta.
Aciditatea din otet va distruge ciuperca cauzatoare de matreata, lasandu-ti parul curat si improspatat!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Calmeaza durerile de gat- Daca suferi de o durere de gat critica, dar nu vrei sa exagerezi cu siropul de tuse, incearca tratamentul cu otet de mere. Amesteca o lingurita de otet de mere, o lingurita de piper si trei lingurite de miere intr-un pahar de apa calda.

Aceste ingrediente vor lucra impreuna avand proprietati antibacteriene si atenuante ale durerii.

Echilibreaza sistemul digestiv- Conform Dr. Oz, otetul de mere pare sa fie o solutie excelenta impotriva problemelor digestive. Pentru a reduce balonarea, dilueaza o lingura de otet de mere intr-o cana cu apa sau ceai si consuma bautura obtinuta inainte de fiecare masa. De asemenea, acest amestec poate sa combata problema constipatiei, otetul avand proprietatea de a stimula sucurile digestive care ajuta la digestia mancarii.

Si in cazul arsurilor la stomac acest amestec va va fi de folos.

Curata tenul in profunzime- Otetul de mere poate sa faca minuni pentru pielea ta! Inmoaie un prosop in otet de mere diluat cu putina apa si foloseste-l ca o compresa pentru fata. Stratul acid protector datorat otetului va face ca tenul tau sa fie mai catifelat, va absorbi excesul de sebum si va reduce liniile fine.

Cum functioneaza? Substantele din otetul de mere echilibreaza nivelurile pH-ului din piele, iar beta-carotenul din otet ajuta la incetinirea imbatranirii pielii.

Albeste dintii- Dintii galbeni nu vor mai fi o problema care sa te impiedice sa zambesti! Pentru a scapa de petele persistente de pe suprafata dintiilor, aplica otet de mere direct pe periuta de dinti si spala-te cu insistenta, apoi clateste cu apa din abundenta.

Atentie, insa! Acest tip de “albire” a dintilor nu este recomandat foarte des, deoarece aciditatea din otet poate sa afecteze smaltul. Pentru o solutie de albire mai putin abraziva, amesteca o lingurita de otet de mere cu o cana de apa si clateste-ti dintii cu solutia obtinuta.
Sursa: www.csid.ro



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies