Să gătești este o plăcere, mai ales atunci când ai invitat la masă oameni dragi. Însă știai că faci o greșeală imensă de fiecare dată când gătești? Greșeală care te poate costa sănătatea!
Știai că atunci când ai decis să folosești folia de aluminiu pentru ca friptura sau legumele tale să capete culoarea aceea aurie, ai greșit enorm? Dacă obişnuieşti să găteşti alimente învelite în aluminiu trebuie să renunţi la acest obicei, deoarece expunerea la prea mult aluminiu ne poate afecta și ne putem îmbolnăvi grav. Simptomele de intoxicaţie cu aluminiu includ slăbiciune musculară, dureri osoase, convulsii, confuzie.
Citeste si: Cum arată fotomodelul care l-a refuzat pe Cristiano Ronaldo! A încins imaginația tuturor
Aluminiul va pătrunde în mâncare, otrăvind mâncarea şi, în cele din urmă, corpul. Un studiu recent a constatat că embrionii expuşi la acest tip de metal pot dezvolta anomalii.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Ce are în meniu Radu Mazăre, în ziua nunții
Corpul nostru poate procesa acest tip de metal în cantităţi mici, dar ar trebui să încercaţi să îl evitaţi, mai ales că prezența aluminiului în în organismul uman pentru o perioadă mai îndelungată poate provoca tumori canceroase!