Lactatele si branzeturile pe care le consumi zilnic ar putea sa-ti faca mai mult rau decat bine.
Dr. Gheorghe Mencinicopschi, nutritionist, a fost invitat in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a vorbit despre modul in care se falsifica lactatele si branzeturile.
" Conform statisticii, un roman consuma in medie putin peste sase litri de lapte lunar. De multe ori, laptele si derivatele din lapte pot fi falsificate.
Pot fi daunatoare pentru sanatate. De cele mai multe ori nu ne dam seama cand mancam produse falsificate. Un mijloc simplu de a vedea daca laptele este falsficat este utilizarea iodului in bromura de potasiu, sau tinctura de iod. Daca e cu faina, laptele se albastreste. Amidonul din laptele falsificat poate face rau unui diabetic.", a spus Dr. Menci.
" Laptele se falsifica usor cu amidon, faina de grau sau apa.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Branzeturile pot fi falsificate prin adaos de praf de albus de ou, plasma sanguina sau proteina vegetala.
Smantana se falsifica prin adaos de faina, gelatina, lapte batut, creta sau gips.
Untul se falsfica prin adaugarea de grasimi inferioare vegetale, animale, de peste, dezodorizante. Mai poate fi falsificat cu untura de porc sau seu de vita.
Branza de burduf se falsifica cu cartof.", a continuat medicul.
##VIDEO2868##