Otrăvurile pe care le dăm organismului prin produse cosmetice

Otrăvurile pe care le dăm organismului prin produse cosmetice
Otrăvurile pe care le dăm organismului prin produse cosmetice

În căutarea frumuseții perfecte, a unui ten fin și luminos, multe femei uită esențialul: calitatea cosmeticelor folosite. Iar, de multe ori, produsele pot face, în timp, mult rău.

Studiile pe produse cosmetice sunt numeroase și relevă că cele mai multe sunt adevărate laboratoare care ar face invidios un profesor de chimie:

- 77% din 31 de mărci de deodorante tip roll-on, analizate de Asociația Pro Consumatori (APC), conţin substanţe perturbatoare ale sistemului endocrin şi substanţe alergene; 29% contin BHT si 23% Clorhidrat de aluminiu, ambele fiind substante cu potential toxic.

- 200 de ingrediente regăsite în parfumurile sintetice conțin cantități mari de toxine și chimicale neafișate, unele crescând semnificativ riscul de diabet de tip 2 si provoacă iritații ale pielii, dermatite, migrene, amețeli,

tuse violentă, hiperpigmentare.

- 77% dintre vopselele de păr analizate au în compoziție dioxane; 75% au în compoziție amoniac; 69% contin para-fenilendiamină/p-fenilendiamină/1,4 benzendiamine; 65% au în compoziție parfumuri sintetice; 60% au peroxid de hidrogen si 40% sodium laureth sulfat;

Acestea sunt doar câteva dintre produsele pe care fiecare dintre noi le utilizăm frecvent. Studiile realizate de APC au scos în evidenţă încărcătura chimică ridicată a multor produse alimentare şi nealimentare.

Copiii şi femeile gravide reprezintă categoriile de consumatori cele mai expuse şi vulnerabile la substanţele chimice din produsele destinate satisfacerii nevoilor de bază.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Otrăvurile din cosmetice! De ce să alegem produse organice

Tinerețea este acea etapă din viață în care întrunim calitățile unui super erou nemuritor, puține lucruri par a fi dificil de înfăptuit, pentru că senzatia este ca avem toată viața înainte.

Este perioada în care regenerarea celulară a corpul nostru funcționează în parametri optimi, în care pielea radiază de sănătate și fermitate, în care perspectiva de a avea câțiva copii cândva sună interesant, în care poți avea o mahmureală cruntă și totuși să arăți odihnit si fresh a doua zi la birou.

Este, în același timp, perioada în care descoperim mirajul produselor cosmetice și le utilizăm în exces, fără a ține cont de efectele nocive pe care le pot lăsa la nivel estetic și nu luam în calcul efectele nocive pe care anumite substanțe componente le pot avea, pe

termen mediu și lung, asupra organismului nostru.

Citeste si: Dieta japoneză: topește 10 kilograme în 5 zile

"Ne suntem datori să trecem prin toate etapele pe care viața ni le oferă. Obișnuințele deprinse din copilarie pentru un stil de viață sănatos vor fi păstrate pe tot parcusul vieții. Suntem liberi să alegem, fie că vorbim de alimentație sau de produse cosmetice, să apelăm la produse convenționale sau, dimpotrivă, să ne îndreptăm către cele organice,  pure, naturale.

Depinde de fiecare dintre noi să avem grijă de sănătatea noastră și prin extensie, a celor care avem norocul să crească în preajma noastră", a declarat Oana Totora, reprezentant myorganic.ro.

Soluțiile ni se vor arăta pe măsură ce vor apărea nevoile, corpul nostru este atât de ”isteț” încât ne va da semne discrete atunci când rezervele naturale de acid hialuronic, colagen si elastină încep să scadă. 

Acest moment coincide cu încetinirea regenerării celulare care se întâmplă în jurul vârstei de 25 de ani. Atunci este cazul să aruncăm un ochi la niste articole cosmetice pentru hidratarea tenului.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citeste si: Tu ştii care e diferenţa dintre răceală şi gripă?

"Alegerea produselor cosmetice ar trebui să fie făcută temeinic și foarte atent. Ambalajul, prețul și promisiunile pentru ”tinerețe fără bătrânețe” reprezintă un factor important în alegere. Câte femei citesc cu atenție ce reprezintă fiecare ingredient în parte și cțte se documentează în ceea ce privește efectele adverse pe termen mediu și lung? O variantă este alegerea produselor organice în detrimentul celor convenționale din rafturile supermarketului, desigur și aici este nevoie de informare. Beneficiile pentru întreaga familie se vor vedea pe temen lung, picătură după picătură intr-un cont virtual al sănătații. Ingredientele de origine bio, certificate de instituțiile abilitate, îți dau încredere că ceea ce folosești nu este un truc temporar, un remediu instant care nu își susține promisiunile pe termen lung", a adăugat Oana Totora.

Acum avem acces la atât de multă informație despre substanțele conținute de etichetele produselor de pe piață, acces la o ofertă enormă de articole cosmetice și avem puterea să facem alegeri în cunoștință de cauză. Aceste alegeri ne influențează stilul de viață și viceversa, ne afectează sănatatea si aspectul fizic pe termen lung.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Meniu pentru 5 zile ca sa slabesti pana la 5 kilograme

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies