Vopsitul oualor este o etapa extrem de importanta a traditiilor pascale. Ele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca.
Tehnica de vopsit este aceeasi pentru toate nuantele alese: ingredientele care dau culoare se pun la fiert in 350 ml de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, acestea se scot din recipientul in care au fiert, de preferinta o craticioara adanca, se adauga 2 linguri de otet si se omogenizeaza. Ouale se scufunda in culoare, intorcandu-se cand pe o parte cand pe cealalta pana se uniformizeaza, apoi se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se usuce.
Metoda de obtinere a culorii este diferita, dupa cum urmeaza:
Oua galbene: coji de lamaie sau de portocala, coji de morcov sau ceapa galbena, ceai verde, turmeric (2 linguri/250 ml apa)
Oua portocalii: boia (2 linguri/250 ml apa)
Oua rosii: coji de ceapa rosie, sfecla, vin rosu
Oua maro: cafea instant (50g/250ml apa), ceai negru
Oua roz: zmeura congelata (400g/250ml apa)
Oua albastre: afine congelate (300g/250ml apa)
Oua verzi: frunze de spanac, amestec
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro