Daca vrei sa faci o gustare inedita de Paste, poti incerca sa prepari oua umplute in forma de puisori. Se fac repede si sunt delicioase.
Ingrediente:
12 oua mari
50 gr maioneza+ 2 linguri separat
2 lingurite zeama de lamaie proaspata
2 lingurite mustar
sare kosher
piper negru
1 morcov
cateva crenguta de marar
mici capere
Mod de preparare:
1. Fierbe ouale tari. Curata-le cu grija sa nu rupi albusul.
2. Taie albusul la fiecare ou ca si cum ai indeparta un capac.
3. Scoate galbenusurile si mixeaza-le cu maioneza, zeama de lamaie, mustarul, sarea si piperul.
4. Umple fiecare albus (partile mai mari) cu aceasta compozitie (umplutura trebuie sa depaseasca marginea albusurile, exact ca-n imagine). Pune-le unele langa altele, intr-un platou.
5. Taie bucatele de morcovi si foloseste-le pentru cioc si aripioare. In loc de ochi pune capere. La final pune palarioarele taiate si infige in fiecare mici bucatele de marar.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro