Outfit Smart Casual - cele 5 piese esențiale

Outfit Smart Casual - cele 5 piese esențiale
Outfit Smart Casual - cele 5 piese esențiale

Stilul de îmbrăcăminte Smart Casual este des întâlnit în ținutele feminine din ziua de azi. Din punct de vedere vestimentar, se situează între o ținută lejeră, de zi, mai puțin formală, și un stil office sau business mai degajat. 

Deși este un dress code cu o tendință ușor masculină, datorită formalismului ceva mai accentuat, poți adapta cu ușurință stilul smart casual vestimentației tale feminine. Vei crea astfel ținute rafinate, practice și elegante, care vor fi potrivite atât pentru întâlnirile business din timpul zilei cât și socializării after-work, deoarece o astfel de ținută se situează între una formală de tip business și una care îmbină rafinamentul feminin cu comoditatea dată de texturile folosite. 

Mai mult, nu ai nevoie de multe piese vestimentare pentru a-ți crea o garderobă smart casual, ci doar de câteva piese esențiale, pe care să știi însă să le combini în mod armonios. 

Iată cele cinci piese esențiale de care ai nevoie pentru a-ți compune oricând o ținută comodă, rafinată și elegantă în stil smart casual.

O fustă tip creion.

Pentru a obține oricând o ținută de tip smart casual pe care o poți purta atât la birou, cât și la întâlnirile de business din timpul zilei, alege oricând o fustă dreaptă sau conică, de tip creion, care oferă alungire și rafinament ținutei. 

O poți purta cu orice cămașă din material fin, cu un sacou cambrat sau în stil masculin, sau chiar cu o bluză din tricot fin, cum este de exemplu cașmirul moale. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Pentru un look mai rafinat și un design mai elaborat al ținutei, poți opta pentru o fustă cu talia înaltă, sau cu închidere ingenioasă și mai sofisticată în jurul mijlocului. Aceste detalii vor da ținutei tale un aspect mai fresh și mai modern.

Topuri elegante.

Bluzele sau topurile care compun o ținută smart casual sunt de obicei din materiale fine și texturi ușoare, comode, rafinate. Poți opta în acest sens pentru saten, mătase, bumbac sau bumbac satinat. Oricare dintre aceste texturi, asociate unei fuste sau unui pantalon drept, îți va oferi un aer de rafinament și eleganță, dar în același timp profesionist, fără a crea însă ținute prea formale. 

Evită tricourile prea largi, fără formă, sau cu mesaje inscripționate, și achiziționează în schimb un set nou de cămăși pentru femei, deoarece în acest fel vei fi pregătită oricând să adopți stilul smart casual în vestimentație. Culorile pe care trebuie să mizezi sunt cele clasice, neutre, cu imprimeuri pastelate sau delicate, dar poți opta și pentru nuanțe mai vii cum sunt albastru, turcoaz, bleu sau ciclam, folosite însă cu moderație. 

Detaliile elegante ale bluzelor, cum sunt de exemplu pliurile din partea superioară, un jabou delicat, o închidere laterală sau a mânecilor cu nasturi prețioși, sau mici fronseuri în partea de jos a bluzei sunt alte elemente care pot scoate din anonimat o ținută prea formală, păstrând însă linia generală, de tip smart casual, pe care o urmărești.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pantaloni drepți, din materiale cu ținută.

Cel mai ușor de a compune o ținută confortabilă dar și elegantă în stil smart casual este să asociezi unei cămăși elegante sau unui sacou o pereche de pantaloni drepți, dintr-un material cu ținută. Poți alege culori sau tonuri neutre, cum sunt bleumarin, bej, crem, dar și pepit sau alte imprimeuri discrete. Acest stil de pantalon clasic, drept este comod, elegant și rafinat, potrivit atât pentru zi cât și pentru conferințe sau întâlnirile after work. Nu trebuie să îți faci griji că o astfel de pereche de pantaloni este prea simplă, deoarece există alte elemente care vor pune în evidență ținuta.

Pantofi masculini, de tip Oxford.

Deoarece stilul smart casual se situează, din punct de vedere al formalismului, undeva între o ținută casual, însă rafinată și feminină, și un stil cu tendință ușor masculină, o pereche de pantofi stil Oxford, cu talpă joasă, ușor bărbătești, sunt foarte potriviți în acest caz. Botinele stil western, cu toc mic, sunt și ele ușor de adaptat ținutei.

Poți opta însă și pentru încălțăminte strict feminină, de exemplu o pereche de pantofi stiletto, sandale închise la vârf sau o pereche comodă de mocasini din piele moale. Oricare dintre aceste variante de încălțăminte sunt potrivite pentru că pot fi asortate atât unei ținute cu rochie sau fustă, cât și uneia cu pantaloni și sacou.

Accesorii minimaliste.

În cazul unei ținute de tip smart casual, accesoriile cele mai potrivite sunt cele minimaliste, de exemplu un set de brățări, un lănțișor sau un colier fin, o pereche disctretă de cercei sau un ceas de mână. Accesorizează ținuta cu un clutch sau o geantă elegantă, nu prea mare, și vei obține look-ul perfect atât pentru întâlnirile business din timpul zilei, cât și pentru cele colegiale de după serviciu.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies