Pâinea cu măsline se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pâine cu măsline.
Rețetă de Pâine cu măsline
Rețeta delicioasă de Pâine cu măsline, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pâine cu măsline este de o ora
Timp de preparare – o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total – 2 ore
Rețeta de Pâine cu măsline este pentru 4 persoane
Ingrediente – Pâine cu măsline
- 600 g de făină
- 400 de mililitri de apă călduță
- 15 g de drojdie proaspătă sau 4 de drojdie uscată
- o linguriță mică de miere sau zahăr granulat
- o linguriță și jumătate rasă de sare
- 150 g de măsline negre
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Shaorma cu carne de pui și legume proaspete. Pregătește-o direct la tine acasă!
Mod de preparare- Pâine cu măsline
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pâine cu măsline, este să aduceți un bol de dimensiuni mai mari. În acesta vom adăuga făina, în centrul căreia vom face o gropiță.
- În continuare, într-un bol de dimensiuni mai mici vom adăuga drojdia cu mierea sau zahărul, în funcție de ceea ce ați ales, ingrediente pe care le vom amesteca apoi cu apă călduță, amestec pe care îl vom turna apoi în mijlocul bolului în care am adăugat făina. Amestecăm toate aceste ingrediente până când vor avea o textură mai groasă ce lăsăm deoparte momentan.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de măsline, pe care le vom tăia rând pe rând în feliuțe mai subțiri și le vom adăuga în aluatul obținut.
- Cu aproximativ 20 de minute înainte de terminarea acestui interval de timp, vom adăuga în cuptor o oală mai mare de inox și vom preîncălzi cuptorul la 220 °C. După acest interval de timp, pe o suprafață plată vom presăra făină iar ulterior vom răsturna aluatul și îl vom frământa astfel încât la final să obținem o bilă rotundă.
- Atunci când cuptorul s-a preîncălzit vom scoate oala din cuptor, capacul acesteia și vom introduce pâinea noastră în oală iar ulterior o vom acoperii cu respectivul capac și o vom băga din nou în cuptor. Pâine trebuie să stea în cuptor timp de aproximativ 40 de minute iar după acest interval de timp vom scoate capacul și o vom mai coace încă 15 minute.
- După acest interval de timp, vom scoate oala din cuptor, ulterior și pâinea din oală, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!