Roxana Blenche a dezvăluit rețeta pâinii cu ou și rozmarin, pe care o servește cu sirop de arțar și afine.
Roxana Blenche a obișnuit deja pe toți urmăritorii săi cu rețete delicioase și explică de fiecare dată, pas cu pas, cum ajunge să realizeze fiecare preparat în parte.
Care sunt ingredientele pentru pâinea cu ou și rozmarin
Citește și: Cheesecake cu gem de zmeură. Oferă un moment de răsfăț care lasă o impresie plăcută!
Citește și: Rețeta de banana bread cu prune și dovleac a Roxanei Blenche: „Delicioasă.”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De această dată, Roxana Blenche a venit cu rețeta pentru pâine cu rozmarin și ou, care poate fi transformată rapid într-un desert delicios sau folosită chiar și pe post de mic dejun, cu cremă de avocado și ou poșat, în funcție de preferințe.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 15 grame drojdie uscată
- 3 ouă
- 250 grame kefir
- 200 ml lapte
- O lingură de zahăr
- Rozmarin proaspăt
- 350 ml apă
- 90 ml ulei de măsline
- 15 grame de sare
- Semințe susan
- Unt pentru prăjit pâinea
- Sirop de arțar și afine proaspete pentru servire
Cum pregătește Roxana Blenche pâinea și cum se transformă rapid în desert
După ce toate ingredientele sunt pregătite, Roxana începe prin a amesteca făina cu drojdia uscată, cele trei ouă, kefirul, laptele, o lingură de zahăr, adaugă rozmarin proaspăt în compoziție și pune totul la frământat. Adaugă și 350 ml de apă și 90 ml de ulei de măsline spre final, dar și sarea, iar aluatul este lăsat la dospit. După ce a stat la dospit mai bine de o oră, l-a tăiat în trei părți egale, împlătește sub formă de colac și pune la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la 110 de grade. Pâinea delicioasă poate fi prăjită în unt și trei ouă, scorțișoară și zahăr, iar când este gata, poate fi servită cu sirop de arțar și afine proaspete, devenind imediat un desert delicios.
„Haideți să vă prezint o pâine absolut delicioasă cu ou pe care o puteți servi dulce sau dacă nu, cu avocado și cu ou poșat. Avem nevoie de 1 kg de făină, 15 grame drojdie uscată, 3 ouă, 250 grame de kefir, 200 ml de lapte, o lingură de zahăr, rozmarin proaspăt și punem la frământat. Adăugăm și apă treptat, undeva la 350 ml, iar la final, după ce s-a frământat aluatul, adăugăm 90 ml de ulei de măsline. Adăugăm și 15 grame de sare și lăsăm aluatul la dospit. După ce aluatul a dospit timp de o oră și ceva, îl scoatem afară, îl întindem pe masă și împărțim în trei părți egale. Îl împletim, dar dacă vreți, puteți să o lăsați și normal, nu trebuie să împletiți neapărat. Eu am împletit și după am răsucit și am făcut ca un colac, am uns cu ou întreg și puțin lapte și am pus semințe de susan deasupra. Am pus totul la cuptor timp de 35-40 de minute, la 110 grade. După ce s-a răcit pâinea, am feliat-o, am bătut trei ouă, am pus scorțișoară și zahăr, am prăjit-o în 100 grame de unt și am pus sirop de arțar și afine proaspete deasupra. Poftă bună!”, a spus chef Roxana Blenche.