Pâinea evreiască, Challah se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pâine evreiască, Challah.
Rețetă de pâine evreiască, Challah
Rețeta delicioasă de pâine evreiască, Challah, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pâine evreiască, Challah este de o oră
Timp de preparare- o oră
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta de pâine evreiască, Challah este pentru 4 persoane
Citește și: Sarmale turcești în foi de viță. Tradiționale și nemaipomenit de gustoase!
Ingrediente – pâine evreiască, Challah
- 400 g de făină
- 150 ml de apă rece
- un ou întreg
- 2 gălbenușuri
- 3 lingurițe de miere de albine
- 15 g de drojdie proaspătă
- un praf de sare
- 50 g de zahăr tos
- 50 ml de ulei
- un ou pentru uns
- Migdale
- merișoare
Înainte
de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare- pâine evreiască, Challah
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru prepararea acestei rețete, este să începeți prin a frământa aluatul, adăugând într-un bol de dimensiuni mai mari, făina, apa rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită în prealabil, zahărul tos, dar și sarea. Se frământă bine, bine toate aceste ingrediente, până în momentul în care aluatul devine cu adevărat ferm, incorporând apoi și uleiul, fiind adăugat treptat, moment în care vom adăuga și câteva migdale
- După acest interval de timp, aluatul se va așeza pe o suprafață plată, pentru a-l întinde într-o foaie de aproximativ 10 mm, care se va împături exact ca o foaie de hârtie, pentru a se lăsa din nou la crescut timp de o altă oră, pentru a ajunge la astfel volumul, tot la un loc călduros.
- După acest interval de timp, vom așeza din nou aluatul pe o suprafață plată, și îl vom împărți fie în 3, fie în 5 bucăți egale, în funcție de cum vă doriți să realizați împletitura în cele ce urmează un punct astfel încât, de fiecare bucată de a sta deoparte, vom realiza și o poziție cât mai netede cu putință, având grosimi de aceeași dimensiune. Începem să împletim pâinea noastră, exact așa cum știm. Procesul se repetă, până când toată pâinea noastră va fi împlinită așa cum se cuvine.
- Imediat apoi, odată împlinită pâinea noastră delicioasă, o vom așeza într-o tavă de cuptor dreptunghiular, pe care am așezat în prealabil hârtie de copt, o acoperim cu un prosop de bucătărie și vom mai lăsa să crească până când își va dubla volumul.
- După ce am mai crescut încă o dată, o vom unge cu ou, sau doar cu un gălbenuș de ouă, iar deasupra se pot adăuga, opțional, semințe de susan sau de mac. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, până când vom observa că aceasta este coaptă și se va România așa cum ne dorim. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar ulterior și pâinea din tavă, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.