Pâine evreiască, Challah. Foarte gustoasă și totodată și pufoasă!

retete de gustare

Pâine evreiască, Challah

Pâinea evreiască, Challah se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pâine evreiască, Challah.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă pâine evreiască, Challah, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de pâine evreiască, Challah 

Rețeta delicioasă de pâine evreiască, Challah, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de pâine evreiască, Challah este de o oră 

paine challah
Pâine evreiască, Challah[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- o oră 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- 2 ore  

Rețeta de pâine evreiască, Challah este pentru 4 persoane 

retete de paine
Pâine evreiască, Challah[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sarmale turcești în foi de viță. Tradiționale și nemaipomenit de gustoase!

Ingrediente – pâine evreiască, Challah 

  •  400 g de făină 
  • 150 ml de apă rece 
  • un ou întreg 
  • 2 gălbenușuri 
  • 3 lingurițe de miere de albine  
  • 15 g de drojdie proaspătă 
  • un praf de sare 
  • 50 g de zahăr tos 
  • 50 ml de ulei 
  • un ou pentru uns 
  • Migdale 
  • merișoare 

Înainte

de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

reteta de paine challah
Pâine evreiască, Challah[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare- pâine evreiască, Challah 

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru prepararea acestei rețete, este să începeți prin a frământa aluatul, adăugând într-un bol de dimensiuni mai mari, făina, apa rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită în prealabil, zahărul tos, dar și sarea. Se frământă bine, bine toate aceste ingrediente, până în momentul în care aluatul devine cu adevărat ferm, incorporând apoi și uleiul, fiind adăugat treptat, moment în care vom adăuga și câteva migdale
    și merișoare, după preferințe. Ulterior, aluatul se lasă la crescut timp de aproximativ o oră, fiind acoperit cu un prosop, într-un loc călduros. 
  2. După acest interval de timp, aluatul se va așeza pe o suprafață plată, pentru a-l întinde într-o foaie de aproximativ 10 mm, care se va împături exact ca o foaie de hârtie, pentru a se lăsa din nou la crescut timp de o altă oră, pentru a ajunge la astfel volumul, tot la un loc călduros. 
  3. După acest interval de timp, vom așeza din nou aluatul pe o suprafață plată, și îl vom împărți fie în 3, fie în 5 bucăți egale, în funcție de cum vă doriți să realizați împletitura în cele ce urmează un punct astfel încât, de fiecare bucată de a sta deoparte, vom realiza și o poziție cât mai netede cu putință, având grosimi de aceeași dimensiune. Începem să împletim pâinea noastră, exact așa cum știm. Procesul se repetă, până când toată pâinea noastră va fi împlinită așa cum se cuvine. 
  4. Imediat apoi, odată împlinită pâinea noastră delicioasă, o vom așeza într-o tavă de cuptor dreptunghiular, pe care am așezat în prealabil hârtie de copt, o acoperim cu un prosop de bucătărie și vom mai lăsa să crească până când își va dubla volumul. 
  5. După ce am mai crescut încă o dată, o vom unge cu ou, sau doar cu un gălbenuș de ouă, iar deasupra se pot adăuga, opțional, semințe de susan sau de mac. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, până când vom observa că aceasta este coaptă și se va România așa cum ne dorim. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar ulterior și pâinea din tavă, iar rețeta este gata. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

paine evreiasca
Pâine evreiască, Challah[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pui suculent la cuptor cu garnitură de cartofi, roșii cherry și aroma de usturoi. Bucură-te de o masă delicioasă în familie!

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Care este smântâna folosită pentru frișcă. Cofetarii pricepuți știu secretul pentru cele mai gustoase creme!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies