Reteta delicioasa de paine fara framantare. Ai nevoie doar de 5 ingrediente si este absolut delicioasa.
Ingrediente:
cca 900 gr faina alba
110 gr faina integrala
530 ml apa
2 lingurite jumatate sare kosher
3/8 lingurita drojdie uscata
Mod de preparare paine fara framantare:
1. Pune ambele tipuri de faina, sarea si drojdia uscata intr-un bol mare si amesteca foarte bine. Fa o gaura in mijloc.
2. Pune apa in gaura din mijloc (sa fie la temperatura camerei).
3. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l deoparte in jur de 12-18 ore. In acest timp isi va tripla volumul.
4. Dupa ce expira timpul, baga o spatula in aluat si amesteca. Astfel scoti din el cat mai mult aer cu putinta.
5. Pune un prosop curat pe masa, presara faina din abundenta pe el si pune apoi aluatul. Da-i o forma rotunda, presara iarasi faina si seminte (daca vrei), acopera-l cu marginile prosopului si lasa-l deoparte 100 de minute.
6. Incinge apoi cuptorul la 260 de grade Celsius si baga in el, la incins, o tigaie din fonta.
7. Scoate tigaia dupa 20 de minute, rastoarna in ea aluatul, apoi baga inapoi in cuptor si acopera cu un capac.
8. Dupa 30 de minute scade temperatura la 255 de grade Celsius si ia capacul de pe vas. Mai tine aceasta paine fara framantare in cuptor maxim 11 minute (in acest timp se formeaza o crusta foarte frumoasa).
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro